Resmi Gazete'de yayımlandı... İzmir’e 4 yeni maden sahası daha!

İzmir’in Kemalpaşa, Menemen ve Selçuk ilçelerindeki 4 ormanlık alan daha maden sahalarının kullanımına açılırken maden sahalarının bir tanesi doğal SİT alanlarının yanı başında yer alıyor.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG), 148 maden sahasını aramalara açmak üzere ihale yapacağına dair ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, MAPEG 148 maden sahasını aramalara açmak üzere kapalı teklif ve açık artırma usulüyle ihale edecek. Kararla birlikte İzmir'deki 4 alan daha maden şirketlerinin kullanımına açılmış oldu. Listeye göre İzmir’in Kemalpaşa sınırları içerisinde kalan 2 bölge, Menemen ve Selçuk ilçesindeki birer bölgede daha maden aranılacak. Yeni açılan maden sahalarının toplam büyüklüğü 1693 hektarı geçerken, en az 907 bin TL getiri elde edilecek.

İKİ SİT BÖLGESİNİN ARASINDA

Kemalpaşa’daki maden sahalarının bir tanesi Kavaklıdere Köyü, Gökdere Köyü ve Nif Dağı bölgesinin arasında kalıyor. Bu maden sahası doğal bitki örtüsü ile bilinen Kavaklıdere 2’nci Derece Doğal SİT alanı ile Gökdere 2’nci Derece Doğal SİT alanına komşu olarak belirlenmiş durumda.

KÖYLÜLER TAŞ OCAĞINI DURDURMUŞTU

Kemalpaşa’daki diğer maden alanı Damlacık Köyü ile Spil Dağı Milli Parkı arasında yer alıyor. Bu bölgede daha önce mermer ocağı açılması için ÇED süreci başlatılmıştı ancak köylülerin tepkileri üzerine durdurulmuştu. Menemen’deki maden sahası Karaorman Köyü’nün, Selçuk’taki maden sahası ise Belevi Köyü’nün yakınlarında yer alıyor.

https://www.egedesonsoz.com/haber/Resmi-Gazete-de-yayimlandi-Izmir-e-4-yeni-maden-sahasi-daha/1103136



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat