Endüstriyel Tesislerdeki Tozlar Büyük Risk Oluşturuyor

Endüstriyel tesislerde üretim esnasında ortaya çıkan toz partikülleri, toplanmadığı ve temizlenmediği sürece; çevre, çalışan sağlığı, ekipman verimliliği ve dolayısıyla üretimde ki verimlilik açısından risk teşkil ediyor. Bu nedenlerden dolayı endüstriyel tesislerdeki prosesten kaynaklı tozların kaynağından emilmesi ve toz toplama sistemi tarafından filtre edilerek, zararsız bir şekilde atmosfere atılması gerekiyor.

Hifyber, toz toplama sistemlerinin hava filtreleri için geliştirdiği filtre kumaşı ile 1 mikron altındaki küçük partikülleri kolayca filtreleyerek, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunuyor.

Endüstriyel tesislerde imalat esnasında ortaya çıkan toz partikülleri; çevre, çalışan sağlığı, ekipman verimliliği ve dolayısıyla üretimde ki verimlilik açısından risk teşkil ediyor. Ayrıca hava ile karıştığında tutuşabilen toz, oldukça yanıcı özelliğe sahip partikül sınıfında da yer alıyor. 

Üretim kayıpları oluşabiliyor

Toz, üretimde kullanılan makinelerin verimliliğini düşürebiliyor, hatta arızalara neden olabiliyor. Oluşan arızaya bağlı olarak hem üretim kayıpları hem de bakım maliyetleri yükselebiliyor.

Ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor

Tozun çalışanların sağlığı ve konforu üzerindeki etkisini de unutmamak gerekiyor. Gıda, ilaç, plastik, ahşap, ambalaj, metal işleme, seramik tesisleri, lastik üretimi, kağıt imalatı, çimento ve demir-çelik üretimi yapan endüstriyel tesislerde prosesten çıkan ve çapı 10 mikrondan küçük olan tozu, uzun süre solumak; akciğer hastalığı, alerji ve diğer solunum güçlükleri gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenlerden dolayı endüstriyel tesislerdeki prosesten kaynaklı tozların kaynağından emilmesi ve toz toplama sistemi tarafından filtre edilerek, zararsız bir şekilde atmosfere atılması gerekiyor. Böylece mahaldeki havanın kalitesini artırarak, hem çevre sağlığını hem de çalışan personelin sağlığını korumak ve üretimde verimliliği artırmak mümkün hale geliyor. İşletmelerde ve endüstriyel tesislerde açığa çıkan zararlı tozları ve gazı toplayarak, bir filtreleme aşamasından geçirdikten sonra faaliyet alanından uzaklaştıran toz toplama sistemlerinde ki “hava filtreleri”nin yüksek verimlilikle partikül tutma özelliğine sahip olması hayati önem taşıyor. 

Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunuyor

Toz toplama sistemlerinin hava filtreleri için geliştirdiği filtre kumaşı ile 1 mikron altındaki küçük partikülleri kolayca filtreleyerek, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunuyor.

Kıvılcım ve patlama riskini ortadan kaldırıyor

Blend kağıtlar üzerine yapılan kaplama ile üretilen filtrasyon medyası, toz toplama sistemleri vasıtasıyla endüstriyel tesislerdeki iç ortam havasını  temizlemenin yanı sıra ortamda bulunan elektrostatik yükü emerek, kıvılcım ve patlama riskini de ortadan kaldırıyor.

Bakım maliyetlerini düşürüyor

Hifyber, yüksek mukavemete sahip olan filtre medyası ürünü ile uzun süreli filtrasyon verimliliği sağlayarak, toz toplama sistemlerinde ki bakım maliyetlerini de düşürüyor.

Kapalı mekanlarda virüs ve bakterilerin yayılmasını önleyici özellikte ki  filtre medyası çözümleri ile; toz toplama sistemlerinde, gaz türbinlerinde, iklimlendirme sistemlerinde ve arabaların kabin hava filtrelerinde güvenli şartlandırma sağlayan Hifyber, yüksek “iç mekân hava kalitesi” sunmaya devam ediyor. 

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat