Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ nda yeni Başkan görevine başladı.

Doç. Dr. Tolga Karakan, TİTCK’ in yeni Başkanı olarak görevine başladı.

 

Doç. Dr. TOLGA KARAKAN

1977 yılında Gaziantep’de doğdu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

Meslek hayatına 2005 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı. Aynı hastanede Üroloji uzmanlığı eğitimini tamamladı.

Askerliğini 2011 yılında Tabip Asteğmen olarak Ardahan Askeri Hastanesi’nde yaptı. Askerliğinin ardından 2012 yılında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine geri döndü.

2015 yılında Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Başhekim Yardımcısı olarak atandı. 2017 yılına kadar bu hastanede görev yaptı.

Doçentlik unvanını kazandığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevine iki yıl devam ettikten sonra 2019 yılında Ankara Şehir Hastanesi’nde Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak görev aldı.

Doç. Dr. Tolga Karakan, 2020 yılının Eylül ayından 2021 yılı Mayıs ayına kadar TİTCK Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış; 2021 yılının Mayıs ayında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığına atanmıştır.

Doç. Dr. Tolga Karakan’ın ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi, yine ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş çok sayıda bildirisi bulunmaktadır.

İyi derecede İngilizce bilen Doç. Dr. Tolga Karakan evli ve bir çocuk babasıdır.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat