İzmir Eczacı Odası tarafından her yıl 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde düzenlenen ancak bu yıl koronavirüs pandemisi nedeni ile ertelenen mesleğinde 30’ncu ve 50’nci yıllarını tamamlayan eczacılara plaket takdim töreni, Bayraklı’da özel bir tesiste gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı programda, emektar eczacılar plaketlerini alırken; meslektaşları da onları yalnız bırakmadı. İzmir Eczacı Odası Yönetim Kurulu’nun tam kadro katıldığı gecede bir konuşma yapan İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, tekrar yüz yüze gelmekten ve birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Pandeminin getirdiği olumsuz şartlar nedeniyle bir takım zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını kaydeden Başkan Sayılkan,  “Biliyorsunuz bu süreçte hepimiz zor günler geçirdik. Ortaya çıkan olağanüstü tablo nedeniyle de çalışma şartlarımız ağırlaştı. Ancak insan hayatını her şeyin üstünde tutan mesleğimizin ilkeleri, bu sıkıntılı dönemde yine bizlere yol gösterdi. Bir arada olma arzumuz ise mesleğimizi icra ederken bizlere güç ve moral verdi. Bu sebeple de özveri ile çalışmaya; hastalarımıza ve vatandaşlarımıza yardımcı olmaya özen gösterdik. Bu zor dönemde başta meslektaşlarım olmak üzere sağlık çalışanlarımız, özverili çalışmaları sayesinde sağlık sistemimiz için vazgeçilmez olduklarını kanıtlamışlardır. Hepsi ile gurur duyuyoruz. Bu süreçte halk sağlığına katkılarından dolayı eczacılarımıza teşekkür ediyor; kaybettiğimiz meslektaşlarımızı da saygı ile anıyoruz” dedi.

MESLEK BÜYÜKLERİMİZİ UNUTMAYIZ

Yasal kısıtlamaları ve koronavirüsün olası risklerini göz önüne alarak plaket takdim törenini Temmuz sonuna ertelediklerini kaydeden Başkan Sayılkan, “Bu anlamlı programımızı, her yıl 14 Mayıs Eczacılık Günü’nde gerçekleştiriyorduk. Fakat bu sene ertelemek zorunda kaldık ve böyle özel bir durum oluştu. Bizim için önemli olan tekrar bir araya gelebilmektir. Biz, emektar eczacılarımızı hiçbir zaman unutmaz ve unutturmayız. Çünkü onlardan çok şey öğrendik. Mesleğe çok uzun yıllar gönül veren değerli insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Şahsım ve kurumum adına, büyüklerimize teşekkür ediyorum. Umuyor ve diliyorum ki, güzel günlerde tekrar bir araya gelelim; güç ve gönül birliği yaparak mesleğimizin geleceği için çaba sarf edelim. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin ferdi olmaktan da onur duyuyoruz. Büyüklerimizi kutluyor; kendilerine sağlıklı ve huzurlu ömür diliyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından plaket sunum törenine geçildi. Duygulu anların yaşandığı programda Başkan Sayılkan, emekli olan öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Üstünes’e de teşekkür ederek; plaket takdim etti. 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat