Ecz. Murat Aker, Özgür Köşe’ye yazdı.

 

HOCAMIZ PROF. DR. MEKİN TANKER

18 Şubat 1932 yılında İzmir ’de dünyaya geldi. Babası Mehmet Zeki Bey terzi, annesi Şadiye Hanım ev hanımı, kendisinden bir yaş büyük abisi Metin Bey doktor. İlk orta ve liseyi son sınıfa kadar İzmir’de, lise son sınıfı ailesinin İstanbul ‘a taşınması üzere Vefa Lisesini bitirdi.

1949 yılında istediği üniversiteye girmek için notları yeterli. Eczacılığı tercih etme sebebini hocamız şöyle açıklıyor; 

“O tarihler de eczanelerde ilaç üretimi ön planda yer alıyordu. Toplum sağlığı açısından eczanelerin gördüğü bu işlev ve eczacının bizzat ilacı kendisinin yaparak bu duruma katkıda bulunması bana cazip geliyordu.”

 

Yazının tamamını okumak için linke tıklayınız.

https://www.eczacininsesi.com/ozgur-kose-detay.php?id=1045

 

 

Ecz. Süleyman Arslantürk, Özgür Köşe’ye yazdı.

 

MEHMET DOMAÇ

Türk Eczacılık Yakın Tarihinde, 23 ve 24 dönem milletvekilimiz, sayın Ecz. Mehmet Domaç, taş altına sadece elini değil, aklını, gönlünü, yüreğini de koymuştur.
“Mehmet” hem Muhammed, hem de asker çağrıştırır.
“Domaç” kuvvetli kemik, aşık kemiği anlamına gelir.
Alımlı, kalıplı, kendine güvenli, gür sesli, politik sempatikliği ile eczacılık politikasında uzun yıllar tek adam olarak boy atmış, boy göstermiştir; ağırlığını hissettirmiştir.
İstanbul Eczacı Odası Yönetiminde iken 1982 anayasasına karşı  İstanbul Eczacı Odası görüşü olarak, odanın Havan Dergisinde yayınlanan görüşlerinden dolayı sıkı yönetim mahkemesince üç ay hapis cezası verilmiş ve Sağmalcılar Ceza Evinde cezasını çekmiştir…”

 

Yazının tamamını okumak için linke tıklayınız.

https://www.eczacininsesi.com/ozgur-kose-detay.php?id=1044



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat