Nurten Saydan: “Geri çekme işlemi uygulanan Tiyokolşikozit içeren ilaçlarla ilgili olarak İTS’de yaşanan blokaj sorununun ortadan kalkması amacıyla 14 Ekim öncesine ait İTS hareketlerine izin verilmesi, farklı depolara iade edilebilmesi için İTS’nin takas ve iade işlemlerinde gerekli düzenlemenin yapılmasını ivedilikle arz ve talep ederim.”

TEİS’ in bilgilendirmesi:

 SENDİKAMIZCA TİTCK'NA YAPILAN BAŞVURU (TİYOKOLŞİKOZİT İÇEREN İLAÇLARIN BLOKAJI HK.)

 Değerli Üyelerimiz,

Sizlerden gelen Geri çekme işlemi uygulanan Tiyokolşikozit içeren ilaçlarla ilgili olarak İTS’de yaşanan blokaj sorunu ile ilgili olarak TİTCK ilgili birimlerine yazılı başvuru yapılmıştır. Yapılan başvurular aşağıda bilgilerinize sunulur.

TEİS (Tüm Eczacı İşverenler Sendikası )                                                                                

18/10/2021

TEİS2021-54,55

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

DENETİM HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

ANKARA

Ve

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU

BİLGİ SİSTEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ANKARA

Konu : Geri çekme işlemi uygulanan Tiyokolşikozit içeren ilaçlarla ilgili olarak İTS’de yaşanan blokaj sorunu hk.

15 Ekim 2021 Tarihinden itibaren geri çekme işlemi uygulandığı için İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinden sadece iade işlemi yapılabilen blokaj uygulanmış ilaçlarla ilgili olarak üyelerimizden yoğun bir şekilde İTS işlemleri ile ilgili sorun yaşandığına dair Sendikamıza bildirimler ulaşmaktadır. Şöyle ki;

Tiyokolşikozit içeren ilaçlarla ilgili geri çekme işlemi sebebiyle İTS blokajı uygulanarak söz konusu ilaçlara ait karekodların son kullanıcı iadesi haricinde hareketlerine izin verilmemektedir. Bu yüzden, Medula üzerinden 14 Ekim dahil daha önceki tarihlerde satışı yapılmış söz konusu ilaçların İTS onayı yapılamamakta, eczane tarafından daha önce farklı depodan alınan ve artık alışveriş yapılmayan depo dışındaki bir depoya iade işlemi gerçekleştirilememekte, daha önce satışı yapılmış ancak sistem hatası nedeniyle eczane üzerinde gözüken karekodların zayi/miad nedeniyle çıkış işlemi yapılamamakta, bu ilaçları takas ile bir başka eczaneden alınanların da takas işlemi yapılamamakta, depolarca da iade alınmamaktadır.

Geri çekme işlemi uygulanan Tiyokolşikozit içeren ilaçlarla ilgili olarak İTS’de yaşanan blokaj sorununun ortadan kalkması amacıyla 14 Ekim öncesine ait İTS hareketlerine izin verilmesi, farklı depolara iade edilebilmesi için İTS’nin takas ve iade işlemlerinde gerekli düzenlemenin yapılmasını ivedilikle arz ve talep ederim.

Ecz. Nurten SAYDAN

TÜM ECZACI İŞVERENLER SENDİKASI

GENEL BAŞKANI



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat