Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin: Bir sonraki adım eczaneleri kapatmak olacak

Ankara'da gerçekleşen büyük eczacı mitingi Türkiye genelinde geniş yankı buldu. 15 bin üzerinde katılım olan miting sonrası Bursada Bugün'e konuşan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, bir sonraki adımın vatandaşları mağdur etmeden eczanelerin kapanması yoluna gitmek olacağını belirtti.

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa Eczacı Odası Başkanı Şahin, eczanelerin kapanması kozunu kullanabileceklerini ifade etti.

Bursa'dan 500 eczacı ile Ankara'daki mitinge katılan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, "Ankara'da yakın zamanda geniş katılımlı bir basın açıklaması yapmıştık. 2009 yılında ise böyle büyük bir miting yapmıştık. Bursa'dan 500, ülke genelinden toplam 15 bin üzerinde bir katılım oldu" şeklinde konuştu.

"BİR SONRAKİ ADIM ECZANELERİN KAPANMASI YOLUNA GİTMEK OLACAK"

Sürekli açılan eczacılık fakülteleri, vatandaşlara fazlaca çıkan fiyat farkları, kamu eczacılarının yaşadığı sıkıntılar, eczane ekonomileri gibi talepler gündeme getirildi diyen Şahin, "Asıl gayemiz Türkiye'de sesimizi duyurmaktı. Bu amaç da hasıl oldu. Bakanlık ile istişarelerimiz sürüyor, taleplerimizi aktarıyoruz. Bundan sonraki süreçte Türk Eczacılar Birliği ve başkanlar olarak toplantılar yapılacak. Bir sonraki adımımız vatandaşlarımızı mağdur etmeden eczanelerin kapatılması yoluna gitmek olacak" ifadelerinde bulundu.

Kaynak- https://www.bursadabugun.com/haber/bursa-eczaci-odasi-baskani-okan-sahin-bir-sonraki-adim-eczaneleri-kapatmak-olacak-1565763.html?fbclid=IwAR1MwRApps7xNCHg9OyTnmQt0mX-73YajgFX8tWU8YoLcUzVYqaFiyzu-88



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat