Ecz. Murat AKER

 

1985 yılında A.Ü.Eczacılık Fakültesi’ni kazanıp başkente geldiğimde ilk mesleki farkındalığımızın oluştuğu yer, o zaman Konur Sokak’ta bir apartmanın giriş katında bulunan Ankara Eczacı Odası’dır.

Bugün Kocatepe’de dört katlı binasında hizmet veren odamızın çeşitli komisyon ve yönetimlerinde, öğrencilik yıllarımızda bizlere öğretilen meslek idealizmiyle görev alarak mesleğimize hizmet etmeye çalıştık.

TEB Ankara’ya taşındığı 1984 yılından sonra uzun bir süre, Ankara Eczacı Odası delegelerinden seçilen başkanlık divanlarınca yönetildi.  Bugün ise TEB’in merkezi olan Ankara’da, eczacı odamızın ne temsiliyeti ne de etkinliği kalmamıştır.

Mesleki sorunlarımızın her geçen gün daha karmaşık bir sarmala dönmesi ve mesleğimizin geleceğinin tehlikeye girmesi üzerine bizler; eczacı odamızın 1980’lerdeki ruhuna-gücüne dönmesi inancıyla aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz.

Geleceğimiz için hep birlikte güçlü bir Ankara Eczacı Odası istiyoruz.

 

ECZACI KAMUOYUNA

Biz eczacılar sunduğumuz halk sağlığı hizmetini ve toplum sağlığı açısından tedavinin en önemli unsuru olan ilaçların güvenli şekilde verilmesi görevimizi özveriyle yapmaktayız. Artan eczane işletme giderlerimiz ve azalan eczacı karlılıkları yüzünden her geçen gün maddi-manevi zorlanmaktayız.

İlacın her aşamasında tek söz sahibi olan eczacının kontrolünde satılması gereken ilaç formundaki ürünler, sermaye gruplarınca başta internet ve marketlerde satılarak elimizden alınmak istenmektedir.

Kamuda çalışan meslektaşlarımız özlük hakları konusunda emeklerinin karşılığını alamazken, sürekli yenileri açılan eczacılık fakültelerinden mezun olan genç meslektaşlarımız, istihdam konusunda belirsizlikler içinde yardımcı eczacılık uygulamalarıyla oyalanmaktadır.

Yaşadığımız pandemi dönemi ve döviz kurlarına bağlı ilaç yokluğundan dolayı sıkıntı çektiğimiz bu günlerde, meslek örgütümüzün desteğini hissedemediğimiz gibi, örgüt yöneticilerimiz sorunlarımızın çözümü konusunda yetersiz kalmaktadır.

Bizler mesleğimiz açısından olumsuz bu durumları seyretmek yerine, çağımızın gerektirdiği atılımları yapmak, ileriki yıllara mesleğimizi taşımak sorumluluğuyla bir araya geldik. Daha demokratik, kadın ve genç temsiliyetinin arttığı güçlü bir örgüt yapısı arzu ediyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi ilan ettiği başkentimizden, değerli katkılarınızı ve katılımlarınızı bekleyerek ‘’ANKARA ECZACI BİRLİKTELİĞİ’’ni başlatıyoruz.

Saygılarımızla,

Grup adına Ecz. Murat AKER

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat