Uzm. Ecz. Miraç Laçin Uluğ

Eczacı Çözüm Derneği Başkanı

Eczacılar olarak her alanda son 10 yıldır çok ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Bunları burada sıralayıp hepimizin bildiği ve yaşadıklarını tekrar tekrar anlatmanın bir manası elbette yok. Ancak son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon dalgalanmaları yüzünden eczanelerimizin dayanılmayacak bir ekonomik darboğaza doğru sürüklenmesi ve görmezden gelinmelerimizin dayanılamayacak noktaya gelmesi sektörümüzü artık şapkasını önüne koyup bir karar verme aşamasına sürüklemiştir. 

Sağlık çalışanlarının, kamu mali ve özlük hakları çalışmasına eczacılarımızın oy birliği ile katılmaması ise artık son damlayı taşırmıştır.

Yapılanlara karşı güçlü bir ses çıkarabilmek ve birlik olmak adına çatı örgütümüz Türk Eczacıları Birliği ve 54 Eczacı odamıza sesleniyoruz;

Ay sonunda yapacağınız Başkanlar Danışma toplantısında ayrılıkları, rekabeti ve siyaseti bir kenara bırakın ve alacağınız kararlardan korkmayın. Gereken neyse yapın artık! Yanlışları konuşmaya, eleştirilere devam ederiz, sonrasında ancak şu an eczacılık için bir dönüm noktası olacak bu toplantıda alacağınız her kararda, her eylem planında sonuna kadar arkanızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Alacağınız her kararın altına imzamızı şimdiden atıyor ve sizlere güveniyoruz.

Ayrıca buradan Eczacılığa dair tüm STK’lara sesleniyoruz;

EÇD, TEİS, HED, Pharmetic, Etkin Eczacılar, Eczader, İVEK ve sayamadıklarımız;
“Gün birleşme günüdür, gün dayanışma günüdür.“

Lütfen hep birlikte, çatı örgütümüzün arkasında duralım, ne gerekiyorsa yapalım ve mesleğimizi bu bataktan hep beraber kurtaralım.

Eczacı Çözüm Derneği 
Yönetim Kurulu Başkanı
Uzm. Ecz. Miraç Laçin Uluğ



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat