Menarini Türkiye’den META Bölgesi’ne (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) önemli bir atama daha gerçekleşti. Menarini İstanbul Fabrika Direktörlüğü görevini yürüten Yılmaz Mesut, 1 Nisan 2022 itibariyle mevcut görevinin yanı sıra META Bölgesi Üretim Bilimi & Teknolojileri Liderliğinden de sorumlu oldu.

9 Mayıs 2022- İtalya’nın en büyük ilaç şirketi Menarini, META Bölgesindeki büyüme stratejisini desteklemeye ve operasyonel etkinliğini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Menarini İstanbul Fabrika Direktörü Yılmaz Mesut, mevcut görevinin yanı sıra META Bölgesi Üretim Bilimi & Teknolojileri Lideri görevini de üstlendi.

Türkiye’de giderek büyüyen bölgesel pozisyonlara bir yenisini daha ekleyen Menarini Türkiye, organizasyonda yeniden yapılanma çalışmalarıyla önemli atamalarda bulunuyor. 2018 yılından bu yana Menarini İstanbul Fabrika Direktörü olarak görev yapan Yılmaz Mesut, Menarini META Bölgesi Üretim Bilimi & Teknolojileri Lideri olarak atandı. 1 Nisan 2022 itibari ile yeni görevine başlayan Mesut, Menarini META Bölge Başkanı Uğur Bingöl’e raporlayacak.

İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümünde lisans derecesini tamamlayan Yılmaz Mesut, eş zamanlı olarak aynı üniversitede katıldığı Pedagojik Formasyon sertifika programını tamamladı. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi’nde İnorganik Kimya alanında yaptıktan sonra, ExeMBA derecesini Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Okan Üniversitesi’nde İşletme alanında doktora programına devam eden Mesut’un ilaç sektöründe yerli ve uluslararası organizasyonlarda; strateji, tedarik zinciri yönetimi, üretim, kalite, teknik ve yatırım projeleri yönetimi gibi farklı alanlarda 20 yılı aşkın deneyimi bulunuyor. Yılmaz Mesut, Menarini Türkiye’ye katılmadan önce son olarak Novartis Teknik Operasyonlar Katı Ürünler Amerika (Kuzey, Orta ve Güney Amerika) ve Özellikli Teknolojiler Platformu Strateji Executive Direktorü olarak görev yapmıştır.

MENARINI TÜRKİYE HAKKINDA

1886 yılında Napoli’de kurulan Menarini, dünya çapında 140 ülkede 17.000’den fazla çalışanıyla ilaçtan tüketici sağlığına kadar geniş bir alanda sağlık çözümleri sunmaktadır. İtalya’nın en büyük ilaç firması olan Menarini, 2001 yılında Türkiye’nin ilk ilaç firması İ.E. Ulagay’ı satın alarak Türk sağlık sektörüne girmiştir. 3 kıtada 38 ülkenin bulunduğu Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgesini “Bölgesel Merkez” olarak seçtiği Türkiye’den yönetmektedir. Menarini Türkiye, ilaç sektöründe 100 yılı aşkın tecrübesi ile kaliteli ve erişilebilir sağlık çözümleri sunmaktadır. İstanbul'daki fabrikasında Türkiye ve bölge ülkelere sunulan ilaçlarının üretimini yapan Menarini, Türkiye’deki 1000’e yakın çalışanıyla birlikte 300’den fazla ürün ve farklı tedavi seçeneğiyle insanları sağlıklı bir gelecekle buluşturmak için çalışmaktadır. 2021 yılında gerçekleştirilen Kincentric Best Employers – Türkiye 2021 programı kapsamında Türkiye’nin En İyi İş Yerleri arasında seçilen Menarini Türkiye, insan sağlığı için değer yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat