MENARINI GRUP YENİ BÖLGESEL MERKEZİNİ DUBAİ’DE AÇTI

Dünyada 140 ülkede faaliyet gösteren Menarini Grup, yenilikçi ürünler ve araştırmalar ile Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölgesinde hasta sağlığı standardını yükseltmeyi hedefliyor.

8 Haziran 2022- Dünyanın önde gelen ve İtalya’nın en büyük ilaç firması Menarini, Orta Doğu, Türkiye, Afrika (META) Bölgesinde genişleme hedefiyle İstanbul’dan sonra ikinci bölgesel merkezini Dubai’de açtı. Bölgedeki insan sağlığı standardını yükseltmek ve sektörün paydaşlarıyla önemli iş birlikleri kurmak amacıyla Dubai Bilim Parkı’nda açılışı gerçekleştirilen merkez, Menarini'nin bölgesel çalışmalarına ve büyüme stratejisine destek olacak ve kaliteli ürün ve hizmetlerinin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacak.

Farmasötik araştırma ve üretim, tüketici sağlığı, onkoloji ve teşhis konularında uzmanlaşmış olan Menarini Grup’un Dubai Bilim Parkı’nda gerçekleştirdiği açılışa sağlık hizmeti alanında Dubai’nin önde gelen isimleri katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Sağlık ve Önleme Bakanlığı Halk Sağlığı Politikası ve Ruhsatlandırma Müsteşar Yardımcısı Ekselansları Dr. Amin Hussain Al Amiri, İtalya'nın BAE Büyükelçisi Ekselansları Nicola Lener'in yanı sıra Menarini'nin global ekibinden üst düzey yöneticiler, Grup Genel Müdürü Dr. Luca Lastrucci, META Bölge Başkanı Uğur Bingöl ile Orta Doğu Bölge Başkanı ve MEA Genel Müdürü Basel Thaher da açılışta yer aldı.

Menarini Grup CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Elçin Barker Ergün, "Orta Doğu'daki varlığımızı ve portföyümüzü önemli ölçüde büyütmek açısından hayati bir dönüm noktası olan Dubai'deki bölge ofisimizi açtığımız bugün, bizler için tarihi bir anı simgeliyor. 136 yıllık bir aile şirketi olarak, kaliteye olan sarsılmaz bağlılığımızla önümüzdeki yıllarda Orta Doğu ve Afrika'da çok daha fazla hastaya hizmet vermeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

Dubai'deki MEA merkezinin açılışı, Menarini Grup’un MEA bölgesindeki yatırımlarını genişletirken şirket için önemli bir kilometre taşı da olduğunu ifade eden Menarini Grup Genel Müdürü Luca Lastrucci, “Dubai gibi önde gelen bir bölgesel merkezdeki varlığımız, Menarini'nin yeteneklerini güçlendirecek ve kardiyovasküler, gastrointestinal ve enflamatuar hastalıklar alanlarında ürünler sunma konusunda pazar erişimini artıracaktır.” dedi. Lastrucci sözlerine şöyle devam etti: "BAE hükümeti, sağlam ticari altyapısı ve etkileyici tesisleri sayesinde farmako-ekonomik yatırımlara değişmez bir destek sağlıyor. Bunu Menarini için doğru yönde atılmış hayati bir adım olarak görüyoruz ve sağlık standartlarını yükseltmek ve BAE ve ötesindeki toplulukların refahını desteklemek amacıyla BAE hükümetiyle yan yana çalışmaya devam edeceğiz."

Menarini'nin yeni bölgesel lansmanının Dubai Sanayi Stratejisi 2030 ile mükemmel bir şekilde uyumlu olduğunu belirten Dubai Sağlık Makamı Farmasötik Hizmetler Departmanı Direktörü Dr. Ali Al Sayed, "Dubai'nin 2030 stratejisinin belirleyici bir hedefi bilgiye dayalı, sürdürülebilir ve inovasyon odaklı işletmeler için küresel bir merkez olmaktır. Menarini tıbbi araştırmalara dayanan köklü bir şirket olduğundan, bu vizyoner stratejiye güçlü katkı sağlayacaktır. Birlikte Dubai'nin ülkeyi sağlık bilgisi, eğitimi ve öğretimi için lider bir destinasyon olarak konumlandırma konusundaki kapsamlı sağlık vizyonunu paylaşıyoruz." dedi.

Menarini META (Ortadoğu, Türkiye, Afrika) Bölge Başkanı Uğur Bingöl yaptığı açıklamada META bölgesinde İstanbul’dan sonra ikinci bölgesel ofisin Dubai’de açılmasının Menarini’nin Ortadoğu ve Afrika’da daha fazla hastanın sağlığa erişim sağlaması ve daha fazla insanın iyi bir hayat yaşamasına yardımcı olma hedefinin önemli bir adımı olduğunu belirtti. Bingöl, bölgedeki yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.

17.000'den fazla çalışanı ile 140 ülkede faaliyet gösteren Menarini'nin Dubai'deki yeni bölge merkezi, Menarini'nin hasta odaklı, insan merkezli ve kaliteye, dürüstlüğe ve sorumluluğa bağlı olma gibi köklü değerleri ile yönlendirilecek. Bu önemli kilometre taşı, Menarini'nin global ölçekte hastalıkları iyileştirme ve hasta sağlığını her şeyin üzerinde tutma misyonunun bir kanıtını teşkil ediyor.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat