Roche, 2023’te Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu’nda değişikliğe gidecek

Tüm dünyada insanların yaşamlarını iyileştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Roche, küresel yapılanması ve hedeflerine yönelik yeni görev değişikliklerini duyurdu. 2023 yılının bahar döneminde gerçekleştirilecek değişiklikler kapsamında Christopher Franz, yönetim kurulundan ayrılırken Roche Grup CEO’su Severin Schwan ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak aday gösterilecek. Schwan’ın yerine ise 15 Mart 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere Roche Diagnostik CEO’su Thomas Schinecker getirilecek.

125 yıldır sağlık hizmetleri ekosisteminin geleceğini güçlendirmek üzere çalışan Roche, üst düzey yapılanmasında önemli görev değişiklikleri yapacak. Mart 2023’te şirketin Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu’nda yapılacak olan değişikliklerle birlikte Roche Grup CEO’su da değişecek. Bu kapsamda 2011 yılından beri Roche’un Yönetim Kurulu’nda yer alan ve 2014’ten bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Christoph Franz, Mart 2023’te başkanlık için aday olmayacağını duyururken, Franz’ın yerine Roche Grup CEO’su Severin Schwan aday gösterilecek. Schwan’ın yerine ise 15 Mart 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere Roche Diagnostik CEO’su Thomas Schinecker gelecek.

Christoph Franz yeni görev değişiklikleriyle ilgili şunları söyledi; “Dokuz yılı Başkan olmak üzere on iki yıldır Yönetim Kurulu’nda görev yaptıktan sonra önümüzdeki yıl yeniden aday olmamaya karar verdim. Roche’un 125. yıl dönümünün sona ermesi ve birçok önemli kilometre taşına ulaşmamız ile beraber artık liderlik değişikliği için doğru bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Roche’un son iki buçuk yılda pandemiyle mücadelede ortaya koyduğu önemli katkılardan gurur duyuyorum. Hem tanı hem tedavi çözümlerimizde güçlü yenilikçi ürünlerimizle önümüzdeki yıllarda da sürekli büyümeye hazırız.”

2006 yılından bu yana İcra Kurulu üyesi olan, 2008’den beri Roche Grup CEO’su olarak görev yapan ve 2013’ten beri Yönetim Kurulu’nda yer alan Severin Schwan, “Christoph’un yakın ve güvene dayalı iş birliğini takdir ediyorum ve ona teşekkür etmek istiyorum. Roche Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmekten onur duyuyorum ve aynı heyecanla Roche’un geleceğine odaklanmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı ve “Yönetim Kurulu’nun Thomas’ı yeni Roche CEO’su olarak atamasından çok memnunum. Thomas, Roche içinde yirmi yıldır global pozisyonlarda çalışmış, etkileyici bir geçmişe sahip yüksek nitelikli bir lider ve Diagnostik Bölümümüzü başarıyla geleceğe hazırladı. Onun liderliğinde Diagnostik Bölümümüz COVID-19 salgınıyla mücadelede önemli katkılar sağladı” dedi.

15 Mart 2023 itibarıyla Roche Grup CEO’su olarak çalışmaya başlayacak olan Thomas Schinecker, “Yönetim Kurulu’nun verdiği karardan ve bana duyulan güvenden büyük bir onur duyuyorum. Roche çalışanları ve İcra Kurulu ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğim için çok mutluyum. 125 yıldır yaptığımız gibi dünyanın dört bir yanındaki hastalara gelecekte sağlayacağımız yenilikler için heyecanlıyım” dedi.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat