Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları etkinliği “Tanıda Dönüşüm Çağı” odağıyla gerçekleşti

Tanı ve tedavi alanında sunduğu yenilikçi çözümlerle sağlık hizmetleri ekosisteminde 125 yılı aşkın süredir hastaların yaşamlarını iyileştiren Roche, sağlık alanında daha fazla değer yaratmak üzere paydaşları ile sinerji oluşturuyor. Bu kapsamda, Roche Diagnostik Türkiye’nin bu sene ikincisini gerçekleştirdiği “Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları” etkinliğinde alanında uzman isimlerin katılımıyla “Tanıda Dönüşüm Çağı” konuşuldu.

Roche, 125 yılı aşkın süredir tanı ve tedavi çözümleri sunan bir sağlık şirketi olmanın yanı sıra hastaların yaşamlarını iyileştirmeyi amaç edinmiş bir bilimsel veri ve teknoloji şirketi olarak konumlanıyor. Hastalıklara daha hızlı ve doğru şekilde tanı konulmasını sağlayan yenilikçi diagnostik çözümleriyle sağlık ekosistemine daha fazla fayda sağlamayı hedefleyen Roche, dijitalleşmenin tanı alanında önemli bir değer yarattığını vurguluyor. Bu kapsamda, 3 Kasım Perşembe günü  “Tanıda Dönüşüm Çağı” odağıyla gerçekleşen “Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları” etkinliğinde tanı alanında yaşanan güncel gelişmeler ve sağlık ekosisteminin geleceği, alanında uzman isimlerle birlikte konuşuldu.

Bu sene ikincisi düzenlenen ve çevrim içi olarak gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Yekta Kopan üstlenirken; Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü & Türkiye, Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Jordi Fernandez Capo, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç, Roche Bilgi Çözümleri, Global Pazarlama ve İnovasyon Başkanı Prof. Dr. Okan Ekinci, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Bilici ve Biyokimya Uzmanı Dr. Oğuzhan Zengi, tanı alanında güncel yaklaşımlar ışığında dijitalleşme odağındaki dönüşümü farklı perspektiflerden değerlendirdi. Etkinliğin kapanış oturumunda Roche Diagnostik Türkiye Onkoloji Takım Lideri Begül Türkmen İplik ve Kardiyoloji ve Kadın Sağlığı Takım Lideri Simge Dağlı Seferoğlu, 2023 yılında yapılması planlanan bir sonraki etkinlik hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü & Türkiye, Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Jordi Fernandez Capo, sağlık hizmetleri ekosistemi ve Roche’un tanıda dönüşüme bakış açısı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Sağlık hizmetleri ekosistemi, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi dijitalleşme ile birlikte köklü bir dönüşüm içerisinde. Bu dönüşüm, dijital teknolojilerle hasta yolculuğuna uçtan uca temas edebilmemizi mümkün kılarken; hastalıkların erken tanısı ve tedavisine de katkı sağlıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün paylaştığı verilere göre küresel pazarda ortalama 2 milyona yakın medikal cihaz bulunuyor ve yüksek hassasiyetli sağlık verileri bu cihazlar tarafından üretiliyor. Küresel veri hacminin yüzde 30’unu sağlık hizmetleri sektörü oluştururken hastanelerin ürettiği verinin yüzde 97’si etkin bir şekilde kullanılmıyor. Buradan yola çıkarak, dijitalleşmenin, verileri yorumlama yeteneğimizi geliştirirken bunları hem hastalıkların tedavisinde hem de önlenmesinde kullanılabilecek değerli içgörülere dönüştürmemize olanak tanıyacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla bu yıl ‘Tanıda Dönüşüm Çağı’ odağıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları’ etkinliğinde, sağlık ekosistemine değer katan yenilikçi tanı çözümlerini, bu alanda yaşanan son gelişmeleri ve sağlığın geleceğini çok değerli isimlerle konuşma fırsatı yakaladık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz ve bundan sonraki senelerde de devam ettirmeyi planladığımız etkinliğimize katılan herkese katkıları için teşekkür ediyorum.”

 

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat