“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” Projesi 13. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri”nde “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde bronz ödül aldı

Genç nesillerin sağlık bilincini artırmak amacıyla, Roche Diagnostik Türkiye ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle Kasım 2020’de hayata geçen Eğitimle Sağlıklı Gelecek Projesi, 13. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri”nde “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” kategorisinde bronz ödüle layık görüldü.

Roche Diagnostik Türkiye ve Türk Eğitim Derneği işbirliği ile hayata geçirilen “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinde; öğrencilerin psikososyal gelişimlerine ve sağlık bilinç düzeylerine katkı sağlayan eğitimler verilerek gençlerin ve velilerin çevrelerini olumlu yönde etkileyecek davranışlar geliştirmesi hedeflendi. Devlet okulunda okuyan ve Türk Eğitim Derneği’nin Tam Destek Bursundan yararlanan lise öğrencileri ve aileleri için tasarlanan projenin 2021-2022 dönemi eğitimlerine başlandı. Bu yıl iklim değişikliği ve toplumsal gönüllülük kavramına ağırlık verilecek.

2020-2021 eğitimlerinin değerlendirme anketi sonuçları: yüzde 98’inin sağlık konusunda daha bilinçli olduğu görüldü

Ankete Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Malatya ve Kayseri devlet okullarında öğrenimlerini sürdüren, yüzde 54’ü kız, yüzde 46’sı erkek olmak üzere yaklaşık 200 öğrenci ile çoğunluğu 40-45 yaş aralığındaki 81 veli katıldı. 2020-2021 dönemi boyunca proje kapsamında öğrenciler için 18 farklı eğitim ve bir söyleşi etkinliği düzenlendi. Etkinliklere yaklaşık 600 öğrenci katılım gösterdi. Eğitimlerin genel beklenti düzeyini karşılama oranı yüzde 86 olarak tespit edilirken, eğitimler sonrasında öğrencilerin yüzde 98’inin sağlık konusunda daha bilinçli olduğu görüldü. Kasım 2020 döneminde gerçekleşen ilk anket sonuçlarıyla karşılaştırıldığında proje süresince düzenli spor yapan öğrencilerin oranı yüzde 48’den yüzde 55’e yükselirken; beslenme ve sağlıklı gıdalar konusunda öğrencilerin bilgi düzeyi yüzde 8 oranında artarak yüzde 67’den yüzde 75’e çıktı. Eğitimlere katılan öğrenciler sosyal anlamda ve düşünsel olarak gelişme sağladıklarını, sağlık konusunda yeni şeyler öğrendiklerini belirtirken, öğrencilerin yüzde 91’i öğrendikleri bilgileri çevrelerine aktardıklarını ifade etti.

Roche Türkiye İletişim Müdürü Nur Kara, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Roche Diagnostik Türkiye olarak, Türk Eğitim Derneği’yle birlikle insan ve toplum yararı kapsamında gerçekleştirdiğimiz ‘Eğitimle Sağlıklı Gelecek’ projemizle bu prestijli ödüle layık görülmüş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Roche Diagnostik Türkiye olarak insanların yaşamlarını iyileştirme misyonuyla çalışırken, bir yandan da kurumsal becerilerimizi toplumsal faydaya dönüştürecek farklı çalışmaları ve projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. En çok önemsediğimiz konuların başında ise sağlık alanında toplumsal bilincin artırılması geliyor. Projenin ilk yılının sonunda yaptığımız anket çalışması sonuçlarında öğrencilerin yüzde 98’inin sağlık konusunda daha bilinçli olduğunu gördük. Bu da doğru yolda olduğumuzun en önemli göstergesi. Projenin 2022 döneminde ise sağlık konusunda bilinçlendirici eğitimlerin yanı sıra ülkemizi ve dünyanın farklı bölgelerini etkileyen iklim değişikliği ve toplumsal gönüllülük kavramlarına da odaklanacağız.”

 

Türk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Naz Dicle Balkan Gürses ise şunları söyledi:

“Türkiye’nin eğitime dair en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği 93 yıllık mazisinde Sosyal Sorumluluk ödevine iyi çalıştı. Çocuk ve gençliğin nitelikli eğitiminden yola çıkarak annelere ve ailelere uzanırken idealimiz, topluma değer katmaktı. Eğitime Sağlık Gelecek Projesi tam da bu idealin vücut bulmuş hali.  Roche Diagnostik Türkiye ile birlikte yol aldığımız bu işte hedef sağlık ve eğitimi bilinçle buluşturmaktı. Hem paydaşımız Roche Diagnostik Türkiye’ye, projeyi destekleyenlere ve ödüle değer görenlere teşekkür ederken, sosyal sorumluluk bilincinin Türkiye’de yaygınlaşmasını temenni ediyorum.”

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat