AstraZeneca Türkiye’ye İstanbul Marketing Awards’tan Gold Ödül

AstraZeneca Türkiye, Sıfır Karbon Çalışma Grubu ile İstanbul Marketing Awards’ta ‘Sürdürülebilirlik İletişimi’ kategorisinde Gold Ödül’e layık görüldü.

AstraZeneca Türkiye, ‘Sıfır Karbon Çalışma Grubu' ile Türk iş dünyasındaki kurumların ve markaların, pazarlama süreçlerini dikkate alarak düzenlenen İstanbul Marketing Awards’ta ‘Sürdürülebilirlik İletişimi’ kategorisinde Gold Ödül’ün sahibi oldu.

AstraZeneca, 2020’de İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yıllık Toplantısı’nda açıkladığı “Sıfır Karbon Taahhüdü” (Ambition Zero Carbon) stratejisiyle, 2025’e kadar karbon salınımını sıfıra indirmek için enerji tüketiminin tamamını hem güç hem de ısı için yenilenebilir enerji kaynaklarıyla gerçekleştireceğine dair taahhütte bulundu. Bu global taahhüde katkıda bulunmak amacıyla AstraZeneca Türkiye, 2020 yılında gönüllülük esasına dayanan ‘Sıfır Karbon Çalışma Grubu’ kuruldu. 

AstraZeneca Türkiye global sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda oluşturduğu ‘Sıfır Karbon Çalışma Grubu’ ile şirket içerisinde çeşitli bilinçlendirme aktiviteleri, atölye çalışmaları, seminerler ve eğitimler düzenliyor. İnteraktif olarak düzenlenen tüm bu aktivitelerle, çalışanların farkındalıklarının artırılması ve hem iş yaşamlarında hem de özel yaşamlarında doğa ve çevre dostu alışkanlıklar edinmeleri hedefleniyor.

“Sürdürülebilir yarınlarımız için çalışmalarımız devam edecek”

AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, 2021 Stevie International Business Awards’ta (Stevie Uluslararası İş Ödülleri) “Yılın İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası – İç İletişim” kategorisinde Altın Ödül’ün ardından İstanbul Marketing Awards’ta Gold Ödül’e layık görülen ‘Sıfır Karbon Çalışma Grubu’nun elde ettiği  başarı hakkında şu yorumları yaptı: “AstraZeneca olarak çevreye ve topluma katkı sağlama çabalarımızda sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. AstraZeneca Türkiye olarak global “Sıfır Karbon Taahhüdü” stratejimize katkıda bulunmak, doğamızı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir yaşam sunabilmek için ‘Sıfır Karbon Çalışma Grubu’muzu kurduk. Çalışma Grubumuzun böyle önemli bir ödül ile takdir edilmesinden dolayı gurur duyuyor, katkı sağlayan herkese tüm kalbimle teşekkür ediyorum. AstraZenecalılar olarak, sürdürülebilir ve sağlıklı yarınlar için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat