Almanya’da eczacılar eczacılık eğitimini modernize etmek istiyor.

Almanya’da Federal Eczacılar Odası’nın (BAK) genel kurulunda eczacılık eğitiminin modernize edilmesi gerektiğine karar verildi.

BAK Başkanı Thomas Benkert genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verildi. “Mevcut geçerli lisans mevzuatı 2001 yılından kalmadır. Bu tarihten buy ana bu alanda, özellikle de yeni ilaçlar ve modern ilaç tedavisinde yaşanan gelişmelerden dolayı yeni bir düzenleme yapılmasına acilen ihtiyaç duyulmaktadır.”

“Sahip olduğumuz bilgide yaşanan devasa artışın ışında eczacılık eğitimi iki dönem daha uzatılarak 10 döneme çıkarılmalıdır. Diğer yandan eğitimdeki konular azaltılmamalı ve öğrencilere verilen destek de kötüye gitmemelidir. Özellikle farmakoloji ve klinik eczacılık eğitimleri yoğunlaştırılmalıdır. Eğitim süresinin uzaması ilaç araştırmalarında bilgisayar destekli metotlar, tıp fakültesi öğrencileri ile meslekler arası dersler gibi yeni eğitim konularını da içerecektir. Gelecekteki eczacılık öğrencileri öğrenimlerine ek olarak kendi bilimsel çalışmalarını da hazırlamalılar. Lisans programının Almanya genelinde tek tip olarak uygulanması ve bir devlet sınavıyla sona ermesi bizim için önemlidir.”

Kaynak:https://dergi.tebeczane.net/public_html/dunyadanevarneyok/2022/mayis_2022/html5/index.html?&locale=TRK&pn=33



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat