Eczacıların gündemi tekelleşme

Kaynak--- Gerçek Gündem

Hakan Gençosmanoğlu seçimlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 

İstanbul Eczacılar Odası olağan genel seçimleri 27 Eylül Pazar günü yapılacak. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde yapılacak seçimlerde mevcut aday Semih Güngör ile Hakan Gençosmanoglu’nun listeleri yarışacak. İstanbul Eczacı Odası’nın 4 bin 500 üyesi bulunuyor.

Eczacının Sesi Hareketi’ nin Başkan adayı Ecz. Hakan Gençosmanoğlu seçimlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“ Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de devlet, hızla sosyal devlet anlayışından uzaklaşıyor. Özellikle, sağlık ve eğitime ilişkin görev ve sorumluluklarını terk ediyor. Sağlıkta Dönüşüm Projesi dedikleri tasarım, aslında devletin yükümlülüklerini bırakması, sağlığı özel sermayenin insafına ve insanlarımızın ekonomik güçlerinin ölçüsüne terk etmesidir.

Diğer yandan; ilaç alanındaki acımasız tekelleşme insanlarımızın gereğince ilaç hizmeti alması hakkını tehdit ediyor. Yazık ki; ilacımız artık çok uluslu ilaç tekellerinin eline bırakılmıştır. Ülke kaynaklarını gözeten bir ilaç politikası oluşturulması ivedi bir zorunluluktur.

Bütün bu tablo içinde ise eczacı, bir yandan çok uluslu ilaç tekellerinin diğer yandan ise ilacın tek alıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun eziyete dönüşmüş baskısı karşısında ezilmektedir.
Öyle ki; ülkemizdeki 23 bin eczanenin 10 bininin iflas ve/veya gizli iflasta olduğu en yetkili ağızlarca dile getirilmektedir. Eczane eczacılığı dışında çalışan meslektaşlarımızın (kamu, ilaç sanayi, özel sektör) sorunları ise giderek daha da büyüyor.

Bu ortamda İstanbul Eczacı Odası Yönetimi, çaresizce gündemin ardından gitmeye çalışmakta, sistemin insiyatifini kırabilme yönünde hiçbir çaba gösterememektedir.

Kaldı ki; böyle bir niyetleri de zaten yoktur. İstanbul Eczacı Odası yönetimi “Çağdaş” çizgiyi çoktan terk etmiş, neoliberalizmin meslek alanımızdaki temsilcisi haline dönüşmüştür. “Göstermelik” karşı duruşlar, ardındaki neoliberal anlayışı saklayamamaktadır.
Antidemokratik yönetim biçimi egemen olmuş, üye ile ilişki kopartılmış, bilimin ve bilimsel çalışmanın çok uzağına düşmüştür. Bu dar kadro yapılanmasının eczacının emeğinin hakkını savunması olanaklı değildir.

Geçtiğimiz dönem içinde İstanbul Eczacı Odası yönetimi, üst örgütümüz Türk Eczacıları Birliği zemininde yalnızca “koltuk kavgasının” tarafı olmuş, sorunlara çözüm üretmekten yana hiçbir irade kullanamamıştır.

Böylesi bir süreçte meslektaşlarımızın yoğun istek ve talepleriyle İstanbul Eczacı Odası ve sonrasında da üst örgütümüz olan Türk Eczacıları Birliği Yönetimi’ne adayız.

Sistemle bütünleşmiş, inanılırlığını ve güvenilirliğini yitirmiş İstanbul Eczacı Odası Yönetimi’nde değişimi ve yeniden yapılandırmayı gerçekleştireceğiz.
Eczacının Sesi Hareketi kadroları, Çağdaş-Demokrat-Özgür-Yurtsever çizgisiyle sistemin insiyatifinin kırılabileceğine inanmaktadır.

Biz, insanlarımızın sağlıklı yaşama hakkını, gereğince ilaç ve eczacılık hizmeti alabilmesini ve eczacının haklarını, birini diğerinden ayırmadan savunuyoruz. Programımızı ve hedeflerimizi www.eczacininsesi.com adresinde detaylarıyla açıkladık.

İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu seçimlerine katılacak Yönetim Kurulu Aday Listemiz aşağıdadır:

1) Ecz. Hakan Gençosmanoğlu
2) Ecz. Ertan Çiftçi
3) Ecz. Özlem Demir
4) Ecz. Metin Seval
5) Uzm.Ecz.Osman Tosun
6) Ecz. Nurdan Şahin
7) Ecz. Fulya Yıldız


Eczacının haklarını yüreklice, çekinmeden, gece gündüz çalışarak, üreterek ve yalnızca onlardan güç alarak savunacağız.

Yalnızca bugün için değil, bilimin yol göstericiliğinde yarının eczacılığını da kuracağız.

İnsanlarımıza, meslektaşlarımıza, tüm sağlık çalışanlarımıza esenlikler, sağlıklı günler diliyoruz.”

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat