"İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerini kutluyoruz. Onlara destek vermeye çağırıyoruz.Kardeş Köy Okulları Projesine Destek Olalım..."

http://www.starpaylasim.com/egitim-ogretim/koy-okulu-26435/

"İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak Van ili Çatak ilçesindeki 4 köy okulu ve 350 öğrenci kapsamlı Kardeş Köy Okulları Projesi’yle yola çıktık. Projemize resmi şekilde destek aldık ve öğretmenlerimizle görüşerek ortak bir ihtiyaç listesi oluşturduk."

 

Projemiz hakkında:

Projemize kısa bir bakış olarak projemiz İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onaylanmış, Prof.Dr. Afife Mat denetiminde İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin resmi projesidir.

Çatak ilçesini seçmemiz Van iline özel bir şey değil en uzaklara ulaşmak istememiz ve araştırmalarımız sonucu oradaki öğrencilerimizin ihtiyaç sahibi olmalarından kaynaklanmaktadır. Daha sonrada oralı kişilerle yaptığımız görüşmelerde seçimimizin yerinde olduğunun farkına vardık. Çatak ilçesi bizimde öngörmemiz ve bilirkişilerinde teyitleriyle doğunun ihtiyaç sahibi bir ilçesiydi.

Projemiz kapsamında ihtiyaç listemizi toparlayarak Çatak ilçesine fakültemizdeki arkadaşlarımızla giderek yardımları birinci elden ulaştırmayı amaçlamaktayız. Ancak projemiz sadece bundan ibaret değildir. Yardımları birinci elden ulaştırmayı istememiz, oraları fakültedeki arkadaşlarımızın da görmeleridir. Çünkü ilk 5 sınıfı beraber okuyorlar dediğimizde şaşırmaktalar ve doğuyu televizyondan izledikleri kadar medyanın yansıttığı kadar bilmekteler. Aynı şekilde oradaki öğrenciler içinde yardım göndermekten çok onların ağabeyleri ablaları olduğumuzu ve onların bizim için önemli olduklarını hatırlatmak istemekteyiz. Yöre halkını kucaklamak ve onlardan bizlere çocuklarını emanet etmelerini istemekteyiz. Çünkü bir dahaki 23 Nisan’da kardeşlerimizi buraya getirerek beraber zaman geçirmeyi de planlamaktayız.

Projemiz kapsamındaki düşüncelerimiz gerçekleştiği takdirde ulaştığımız öğrencilerin geleceklerini şekillendirirken bizden aldıklarıyla da bir yol çizecekleri kaçınılmaz bir gerçektir.

Ve Çatak ilçesinden yetişen nitelikli bir gencin, ilçesini kalkındıracağını, aynı şekilde her ilçemizden her köyümüzden eğitim ışığında yetiştirdiğimiz gençlerimizin Türkiye’mizin umudu olacaklarını unutmayalım, unutturmayalım.

Saygılarımızla...

*A. İlker ARSLAN İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi

0(535)584 67 69

ailkerarslan@gmail.com

Bağış Hesabımız:

İstanbul Üniversitesi Araştırma ve Yardım Vakfı

Ziraat Bankası Cağaloğlu Şubesi

Hesap No: 49588257-5001

Şartlı Bağış: Eczacılık Fakültesi Sosyal Sorumluluk Projesi

*Ecz. Öğr. A. İlker ARSLAN



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat