www.eczacininsesi.com / Özel Haber

Eczacının Sesi Hareketi' nin İstanbul Eczacı Odası ve TEB seçimlerine dönük çalışmaları devam ediyor.

Programının temeline meslek örgütlerimizde eksiksiz demokrasi ve demokratik katılım ilkesini koyan Eczacının Sesi Hareketi geniş katılımlı ön seçimini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bir süre önce Eczacının Sesi Meclisi'nce adaylıklar kabul edilmişti.

ÖNSEÇİMDE KOŞULSUZ OY KULLANMA HAKKI

Gerçekleştirilecek ön seçimde "Eczacının Sesi Hareketi' ni destekliyorum" diyen tüm İstanbul Eczacı Odası üyesi meslekektaşlarımız hiç bir ön koşula bağlı olmadan oy kullanabilecekler.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ YIKMAK İÇİN...

Eczacının Sesi örgütlerimizde özellikle başkanlık sistemini ve dar kadro hakimiyetini yıkabilmek, eksiksiz demokrasiyi yerleştirebilmek ve yenilenmenin önünü açabilmek için iki dönem şartı koyarak bir ilke daha imza atıyor.

Eczacının Sesi listesinden aday olup seçime katılan meslektaşlarımız, kazanmaları halinde İstanbul Eczacı Odası ve Türk Eczacıları Birliği yönetimlerinde yalnızca iki dönem üst üste görev yapacaklar. Süreleri bittiğinde bulundukları konuma yeniden aday olmayacaklar.

Bu durum seçim programında açıkça yazılarak eczacı kamuoyu ile paylaşılacak.

Aşağıdaki paragraf yakında açıklanacak olan seçim programında yer alıyor:

"Uzun süreli yöneticilikler, meslek örgütlerimizde demokratik katılımın, tabanla paylaşımın önünde önemsenmesi gereken bir engeldir. Adaylarımız seçilmeleri koşulunda en çok üst üste iki dönem yöneticilik yapacaklardır. Bu konuda Eczacının Sesi Meclisi'nce ilke kararı alınmıştır."



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat