Ben hayatımın hiç bir anında karamsarlık nedir tanımadım.

Zafer, “Zafer benimdir” diyebilenindir. Başarı ise “Başaracağım” diye başlayarak sonunda “Başardım” diyebilenindir.

M. Kemal ATATÜRK

 

Eczacının Sesi, onurlu, üretken, devrimci ruh taşıyanların adresidir.

Meslektaşlarımızı mesleğimize, insanlarımızın sağlıklı yaşama hakkına sahip çıkmak için mücadele etmeye çağırıyoruz.

ECZACININ SESİ KADROLARI; çağdaş, demokrat, özgür, yurtsever çizgisiyle, içinde bulunduğumuz süreçte hepimizin yaşadığı, birikmiş ve sahipsiz olarak ortada duran sorunlarımıza, bir program öncülüğünde çözüm üretmek, çalışmak için, vereceğiniz destek ve yetkiyle bütün eczacıların sesi olmaya taliptir.

Demokratik, katılımcı, çağdaş, çalışan, üreten, eczacının emeğinin, hakkının yanında cesaretle tavır alabilen, öncülük edebilen, her üyesine eşit yakınlıkta durabilen bir İstanbul Eczacı Odası ve Türk Eczacıları Birliği yönetimi için göreve ve hizmete adayız...

 

**********

 

Önce İnsan - Herkese Sağlıklı Yaşam ve Güvenli Gelecek Hakkı”

 

Dünya Bankası ve IMF Patentli “Sağlıkta Dönüşüm” Sağlıkta Yıkımdır”

 

Sağlıktan Tasarruf İnsan Hakları İhlalidir”

 

Küresel Tekelci Şirketlerin Çıkarları İçin Değil, Bilimin Işığında İnsanlar İçin İlaç Politikası”

 

İlaçta Tekelleşme Ölümdür”

 

İnsanlarımızın Sağlığı, Eczacının Geleceği, Küresel İlaç Tekellerinin İnsafına Bırakılamaz”

 

Herkes İçin Ulaşılabilir İlaç ve Eczacılık Hizmeti”

 

Hasta Hakkını, Ülke Kaynaklarını, Eczacının Emeğini Beraberce Savunuyoruz”

 

Eczacısız İlaç ve Eczacılık Hizmeti Yapılamaz”

 

Eczanelerimiz ve Mesleğimiz Bizimdir”

 

Demokratik, Katılımcı, Üyesinden Güç Alan, Gücünü Kullanabilen Saygılı / Saygın Meslek Örgütü”

 

Talimatları Uygulayan / Uygulatan Değil, Sorgulayan, Karşı Çıkan, Seçenek Sunan Meslek Örgütü”

 

İnanıyoruz, Kararlıyız, Hep Birlikte Yapacağız;

 

HAKLARIMIZI SAVUNUP DAHA DA İLERİ TAŞIYACAĞIZ”

 

Yalnız Bugün İçin Değil, Gelecek İçin de”

 

 

“Şimdi Tam Zamanıdır!

Söylenenler Önemlidir...

SÖYLEYEN DE !

Ya Sesimizi Duyacaklar...

Ya da Kepenklerimizin Altında

 Kalacaklar...”

 

**********

 

ECZACININ SESİ - PROGRAM

 

 

1- DEMOKRASİ VE MÜCADELE ANLAYIŞIMIZ

1.1 - MESLEK ÖRGÜTÜMÜZDE DEMOKRASİ

Meslek örgütümüze demokrasiyi, demokratik katılımcı anlayışı yaşama geçirmek çalışmamızın temel yapısını oluşturacaktır. Hedefimiz üyesiyle etkileşen, bütünleşmiş, doğru iletişim kurabilen, paylaşımcı ve her adımında hesap verebilen bir yönetim anlayışıdır.

Uzun süreli yöneticilikler, meslek örgütlerimizde demokratik katılımın, tabanla paylaşımın önünde önemsenmesi gereken bir engeldir. Adaylarımız seçilmeleri halinde en çok üst üste iki dönem yöneticilik yapacaklardır. Bu konuda Eczacının Sesi Meclisi'nce ilke kararı alınmıştır.

1.2 - KÜRESEL SERMAYEYE KARŞI

Dünya ölçeğinde, tekelleşip küreselleşen sermaye, dünyamıza açlık, yokluk, yoksulluk ve savaşlar getiriyor. İnsanların doğumla birlikte kazanılmış, insan olmakla edinilmiş tüm haklarını bile birer birer elinden alıyor. Güvenli yaşam ve gelecek, sağlıklı yaşam hakları yok ediliyor. Bu baskı ve yok ediş ilaç ve eczacılık alanına da bütün acımasızlığıyla yansıyor.

Meslek olarak, toplumsal sağlık hizmetinin, insanların sağlıklı yaşam ve gelecek hakkını kullanabilmesinin olmazsa olmazlarıyız.

Bizi ezen, yok etmeye çalışan tekelci küresel ilaç sermayesine karşı, ilaç ve eczacılık hizmeti üretmekten gelen gücümüzle karşı koyacağız.

1.3 - DEMOKRASİ VE CUMHURİYET

Demokratik, ilerici, çağdaş bir meslek örgütü olmanın sorumluluğuyla ülkemizdeki demokrasi ve insan hakları mücadelesine her zaman omuz verdik, güç verdik. Bundan sonra da olanca gücümüzle Cumhuriyet devrimine, ilkelerine ve kazanımlarına sahip çıkıp, daha da ileriye taşıyabilmenin mücadelesini vereceğiz.

 

2- ECZANE VE ECZACILIK

2.1 - ECZANELERİMİZ BİZİMDİR

Eczane sahipliği eczacınındır. Büyük sermaye sahiplerinin zincir eczane girişimlerine, heveslerine asla izin veremeyiz.

Avrupa Topluluğu Adalet Divanı’nın Mayıs 2009 tarihinde duyurduğu “eczanelerin sahiplik ve işletmesinin sadece eczacılar ile sınırlandırılabileceğini, üye ülkelerin sermaye şirketlerinin eczane sahibi olmalarını yasaklayabileceğini ve bu tür ulusal kısıtlamaların müşterek hukuka aykırı olmadığı” kararı doğrultusunda ilacı ve eczacıyı koruyan tüm kazanılmış haklarımıza, yasalarımıza sahip çıkılmalıdır.

2.2 - ECZACI- ECZACI ORTAKLIĞI

Eczacı- Eczacı Ortaklığı, zincir eczanelerin ilk adımı olacak bir tuzaktır. Bizim olan meslek hakkı, eğitim, emek, ulusal çıkar argümanları düşünülürse eczacı-eczacı ortaklığı, her an zincir eczanelere temel oluşturabilecek bir tuzak olarak düşünülmelidir. Kabul edilemez.

2.3 - ECZACI KARLILIĞI

Günümüzün sosyoekonomik koşullarında, ilaçta eczacı karlılığının yetmediği, eczane işletme giderlerini bile karşılayamaz hale geldiği görülüyor. Akademik eğitim gereği işlev gören diğer meslek grupları da düşünülürse, eczacı karlılığının olması gereken bir düzeye getirilmesi gerekmektedir.

Keyfe keder uygulanan ticari iskontolar ve ürün fazlaları değil, birçok ülkede olduğu gibi, ayakta kalmamızı sağlayacak, eczaneler arasında oluşacak eşitsizlikleri ortadan kaldıracak net bir karlılık (%35) istiyoruz

2.4 - MESLEK HAKKI

Biz eczacılar sağlık alanının temel bileşeniyiz. Eczacısız ilaç ve eczacılık hizmeti verilemez. Aldığımız eğitim, verdiğimiz ilaç ve eczacılık hizmeti ile biçimlenen sağlık sunumunun karşılığı olacak, yasal düzenlemelerle güvence ve kayıt altına alınmış yasal meslek hakkımızı istiyoruz.

2.5 - REÇETELERİN ADALETLİ DAĞILIMI

Bugün, eczanelerin % 20’si ilacın % 80’nini, eczanelerin % 80’i ise ilacın % 20’sini sunmaktadır. Bu büyük bir eşitsizliktir.

Eczaneler arasında oluşan ve sürekli de artan eşitsizliği gidermeye çalışıp, bütün reçetelerin reçete provizyon sistemi üzerinden adaletli bir biçimde dağıtılabilmesi için çalışacağız.

Sürekli kapanan, sonrasında açılan, bir türlü nesnel kurallara oturtulamamış reçete dağıtımı sistemlerini güçlendireceğiz.

2.6 - İLAÇ FİYAT İNDİRİMLERİ

İlaç fiyat indirimleri sonucu oluşan raf zararlarımızı engelleyeceğiz. Kendi birikimlerimizle oluşan, karşılığı ödenmiş, eczanemizde duran ilaçların üzerinden rastgele indirim yapılmasına, bir anlamda emeğimizin gasp edilmesine karşı mücadele edeceğiz. Bu konuda birincil önlem olarak geçiş süresi uygulanmalıdır ve 60 gün olmalıdır.

Fiyatı düşecek ilaçlar ilan edildiği tarihten itibaren indirilmiş fiyat üzerinden eczanelere verilmeye başlanmalıdır. İndirilmiş fiyat 60 gün sonra yürürlüğe girmelidir. Geçiş sürecine uymayan firmalara tazminat yaptırımları uygulanmalıdır. Bu düzenleme ilaç fiyat kararnamesinde yer almalıdır.

2.7 - YENİDEN STOK - ENVANTER DÜZENLEMESİ

Her hafta ve tek taraflı olarak üstelik eczanelerin bilgisi olmadan uygulanan ilaç fiyat indirimleri sonucu eriyen stoklarımızın mali açıdan gözden geçirilmesi, yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Bunun için uzmanlarla işbirliği yaparak yeniden stok-envanter düzenlenmesi ve sanal stoklar sorununun çözümlenmesi için çalışacağız.

2.8 - MUVAZAA

Mesleğimizde muvazaalı eczaneler sorunu giderek büyüyor. Muvazaalı eczanelerle ve yeni muvazaalı eczane açılışlarına karşı etkin bir biçimde mücadele etmenin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Eczane açılış ruhsatları eczacı odaları önerisi ile Türk Eczacıları Birliği tarafından düzenlenmelidir. Muvazaa sorununu ortadan kaldırabilecek, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına çalışacağız.

2.9 - KULLANIM TARİHİ GEÇEN İLAÇLAR

Kullanım tarihi geçen ilaçların çöpe atılması hem ülke kaynakları açısından, hem de eczane ekonomileri açısından önemsenmesi gereken büyük bir kayıptır. Aynı zamanda önemle üzerinde durulması gereken bir çevresel atık sorununu da yaratmaktadır.

İlaç firmaları kullanım tarihi geçen ilaçları geri almak zorundadırlar. Ürettikleri değerlere atık konumunda da sahip çıkmalıdırlar.

Bu konuda, gerek sağlık açısından, gerekse çevre bilinciyle, olması gereken yasal düzenlemenin yapılabilmesi için öncü olacağız.

2.10 - ECZANE ÜRÜNLERİ

İlaç, veteriner ilaçları, insan bedenine uygulanan sağlık ve her türden bedensel bakım ürünleri, bitkisel destek ürünleri, dermakozmetikler, bebek beslenme ve bakım ürünleri, medikal ürünler sadece eczaneden halka ulaşmalıdır.

Gıda takviyesi adı altında pazarlanmaya çalışılan, gerek bitkisel kaynaklı gerek hayvansal kaynaklı ürünlere Tarım Bakanlığı’nın ruhsatlandırma yapması uygulaması kaldırılmalıdır. İnsan sağlığını ilgilendiren, tüm ürünlerin ruhsat ve izin belgeleri Sağlık Bakanlığı tarafından verilmelidir. Bunun yanında bu tür ürünlerin reklam yoluyla satışının pompalanması halk sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle engellenmelidir.

Bunların gerçekleşmesi için çalışacağız.

 

3- İLAÇ VE ECZACILIK

3.1 - YASALARIMIZ

İlacı ve eczacıyı koruyan tüm kazanılmış haklarımıza, yasalarımıza sahip çıkacağız. Yasa ve yönetmeliklerimizin değiştirilmesinde öncü olacağız.

3.2 - İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU YASASI TASARISI

Sağlık Bakanlığı’nca tasarlanmakta olan İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Yasası, ilacı eczacıdan ve eczaneden kopartmayı, serbest piyasa ürünü yapmayı ve siyasi otoritenin ilaç üzerindeki sorumluluğunu ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır, bu kabul edilemez.

3.3 - EŞDEĞER İLAÇ VE AKILCI İLAÇ KULLANIMI

Biyoeşdeğer ilacı savunuyoruz.

İlaçta savurganlığı engelliyoruz” gerekçesiyle hastanın ilaca ulaşabilmesine engeller konulması sosyal devlet olgusu ve hasta hakları göz önüne alındığında kabul edilemez.

Reçetelerin elektronik ortamda düzenlenmesi ve reçetelere etken madde yazılması ilaçta savurganlığı engelleyecek gerçekçi tek ve tartışmasız önlemdir.

Bu alanda çalışacağız.

İlaç, eczacılık, halk sağlığı alanında insanlarımızın sağlığını ve ülkemizin yararlarını önceleyeceğiz.

3.4 - İLAÇ TAKİP SİSTEMİ

Dayatılmaya çalışılan haliyle İlaç Takip Sistemi kabul edilemez.

Bu sistem “Sahte ilacı engelleyeceğiz” gerekçesi altında eczacıyı ve eczaneyi göz altına almayı amaçlamaktadır.

Devlet ilacı denetlemeli ve kontrol altında tutmalıdır. Bu kontrol üretici ile son alıcı arasında gerçekleştirilmelidir. Yani gerçekten ilacın izlenebilir ve denetlenebilir olması isteniyorsa yalnızca bu işleyiş yeterlidir.

 

İlaç firmaları kurulacak takip sistemine bildirimini yapmalılar ve son alıcı (bu SGK, başka bir kurum ya da kişi de olabilir) sisteme ulaşabilir olmalı ve ilacını kontrol edebilmelidir. Eczaneler sisteme bildirim yapmak durumunda olmamalıdır.

 

Bu konuda yasal ve meşru tüm haklarımızı kullanmaya kararlıyız.

3.5 - YASADIŞI İLAÇ SATIŞI

Başta internet üzerinden olmak üzere eczane dışında yapılan tüm yasadışı ilaç satışlarına izin vermeyeceğiz. Konunun takipçisi olup yasal yollara hızla başvurarak, suç duyurularımızı ilgili makamlara bildireceğiz.

Bunun için hukuk büromuzun içinde özel “yasa dışı ilaç takip birimi” kuracağız.

3.6 - İLAÇTA REKLAM VE OTC

İlaç “Olmazsa olmaz” toplumsal bir üründür. İlacın reklamı yapılamaz. Hekim önerisi ve eczacı denetimi ile kullanılmalıdır. OTC, ilacın serbest piyasaya sürülmesidir.

İlaçta reklam ve OTC de kabul edilemez.

 

4- KAMU VE ÖZEL SİGORTA KURUMLARI

4.1 - SGK UYGULAMALARI- REÇETE KONTROLLERİ

SGK İlaç Alım Protokolü’ nün yeniden düzenlenmesini sağlayacağız.

Üç yıllık imzalanmış olan protokol, kurum dilediğinde haftalık veya günlük değiştirebiliyorsa, eczacı talep ettiğinde de değiştirilebilir olması gerekir.

İlaç Sanayi’nin eczacı üzerinden SGK’ ya iskonto yapması (Kamu Kurum İskontoları) uygulamasını kaldırtacağız.

Eczacıların kamuya yaptığı iskonto haksız bir uygulamadır ve kaldırılmalıdır.

İlaçta, SGK ya ayrı, vatandaşa ayrı fiyat uygulaması haksız ve etik dışıdır. Hasta hakları ihlalidir. Bu uygulamaya bir an önce son verilmelidir.

SGK’nın eczacı üzerindeki haksız, hukuksuz, bürokratik dayatmalarına izin vermeyeceğiz.

Reçete kontrollerinde, uygulamadaki haliyle ÖRNEKLEME YÖNTEMİ’nin eczacıyı ağır bir mağduriyete uğrattığı görüldü. Uygulamaların ışığında örnekleme yöntemi yeniden değerlendirilmelidir.

Örnekleme yönteminde mağduriyeti önlemenin ön koşulu reçetelerde belirli bir standartın oluşturulmasıdır ve bu konuda çalışmalarımız hazırdır.

A grubu reçetelerde tam kontrol sağlanmalıdır.

İlaç sunum koşullarının akşamdan, sabaha değiştirilmesi uygulamasına bir son verilmelidir. Gerekli değişiklikler yıl içinde iki defadan fazla yapılmamalıdır ve bu değişikliklerin gerekçesi hastalara kurum tarafından açıklanmalıdır.

İstanbul’ da SGK’nın Avrupa yakasında 2, Anadolu yakasında 1 olmak üzere 3 koli teslim yeri oluşturması için çalışacağız.

4.2 - ÖZEL SAĞLIK SİGORTALARI

 

Özel sağlık sigortalarının ilaca ilişkin uygulamalarının uygun koşullarda standart olabilmesi için çalışacağız.

4.3 - GERİ ÖDEME

SGK ve diğer tüm kamuda, ilaç geri ödeme süresinin azami 30 gün olması için çalışacağız.

 

5- KAMU, ÖZEL SAĞLIK KURUMU VE SANAYİDE ÇALIŞAN ECZACILAR

5.1 - KAMU, ÖZEL SAĞLIK KURUMU VE SANAYİ ECZACILARI

Kamu, özel sağlık kurumu ve sanayide çalışan meslektaşlarımızın haklarını savunup, mesleki yaşamlarının iyileştirilmesi için çalışacağız. Kamuda çalışan eczacıları da içine alan yeni bir mesleki iş yasası oluşturabilmek için çaba harcayacağız.

Yıllardır meslek örgütlerimizce ihmal edilen kamu, özel sağlık kurumu ve sanayideki meslektaşlarımızın başvuruları için odamız bünyesinde özel bir birim oluşturup, hukuk büromuzu onların hizmetine açacağız.

Kamu eczacılarının meslek örgütüyle dayanışma ve güç birliği içinde olmasını sağlayacağız.

5.2 - MESUL MÜDÜRLÜK ÜCRETLERİ

Mesul Müdürlük ücretlerinin gerçekçi ve hakkaniyete uygun bir biçimde düzenlenmesi için çalışacağız. Ülkemizin sosyoekonomik koşullarına uygun yaşanabilir bir ücret politikasından ve çalışma saatlerinin, çalışma koşullarının yeniden düzenlenmesinden yanayız.

 

6- ECZACI ODASI YAPILANMASI VE TEB

6.1 - ECZACI ODASI BÜROLARININ ÇALIŞMALARI VE ÜYELERLE İLİŞKİLER

Eczacı odamızın şartlarını gelişen teknolojiye göre iyileştirip, meslektaşlarımızın en iyi şekilde hizmet almasını sağlayacağız. Yöneticisiyle, çalışanıyla, üyesiyle bütünleşmiş bir hizmet anlayışını gerçekleştireceğiz.

Yeni eczane açılışlarında izlenecek yol ile ilgili odamızın içinde yeni bir danışmanlık birimi oluşturacağız.

6.2 - HUKUK BÜROSU

Mesleki kazanımlarımız açısından hukuk yoluna başvurmak yaşamsal bir önem kazandı. Bu nedenle İstanbul Eczacı Odası Hukuk Bürosu’ nu daha etkin ve güçlü bir hale getireceğiz. İstanbul Barosu’ndan da sürekli hukuksal destek alacağız.

6.3 - MALİ BÜRO

Üyelerimize mali danışmanlık yapabilecek bir birimi İstanbul Eczacı Odası bünyesinde kuracağız. Yine serbest mali müşavirler ve muhasebeciler odası ile dayanışma birliktelik ilkesi çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturarak tüm üyelerimizin mali sorunlarına çözüm yollarını araştıracağız.

6.4 - MESLEK İÇİ DENETİMLER VE ETİK KURUL

Meslek içi denetimleri etkin bir biçimde gerçekleştirip, denetçi eczacılık kurumunu çalıştıracağız.

Bu nedenle, mesleğimizin duayenlerinden oluşan bir ETİK KURUL oluşturacağız. Oluşturacağımız ETİK KURUL ilaç alanının her kesimini (İlaç üreticileri ve ithalatçıları, ilaç dağıtım kanalları, hastaneler) gözleyerek gerekli girişimlerde bulunacaktır.

6.5 - TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ YAPILANDIRILMASI

Eczacının sesine kulak veren, demokratik katılımcılık ve paylaşımcılık anlayışını benimseyen, meslek haklarını korumayı ve geliştirmeyi kendisine amaç edinen bir TEB Merkez Heyeti oluşumunu hazırlayacağız.

6.6 - TEB YARDIMLAŞMA SANDIĞI

Meslektaşlarımızın ihtiyaç halinde kullandığı TEB Yardımlaşma Sandığı kredilerinin, İş Bankası’ndan alınarak yeniden TEB aracılığı ile kullandırılması için çalışacağız.

 

7- EĞİTİM VE SOSYAL ÇALIŞMALAR

7.1 - İYİ ECZACILIK UYGULAMALARI

Geleceğin eczacılığı hasta odaklı bir eczacılık anlayışıdır. Tüm gelişmiş ülkelerde eczacının sağlık danışmanlığı görevi öne çıkartılıyor. İyi Eczacılık Uygulamalarının eksiksiz hayata geçmesi için çalışacağız.

Konu ile ilgili bilim insanlarımız ile ortak çalışma grupları oluşturacağız.

7.2 - MESLEK İÇİ EĞİTİMLER

Meslek içi eğitimlerimizi canlı bir biçimde sürdüreceğiz. Eğitimlerimizde günceli yakalamakla kalmayıp geleceğe dönük projeler oluşturulması için çalışacağız.

7.3 - ECZANE ÇALIŞANLARININ EĞİTİMİ

Eczane çalışanlarının gelişen ve değişen bilimsel, teknolojik şartlara göre sürekli olarak eğitilmelerini sağlayacağız.

7.4 - SOSYAL ÇALIŞMALAR

Meslektaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı geliştirmek, sosyal yaşamına katkıda bulunmak için var olan her tür kültürel, sanatsal, sportif çalışmaya destek olup, gerçekleştireceğimiz etkinliklerle zenginleştireceğiz.

 

8-ECZA KOOP.’LAR, ECZACILIK FAKÜLTELERİ, MESLEK ÖRGÜTLERİ VE STK’LARLA İLİŞKİLER

 

8.1 - ECZACI KOOPERATİFLERİ

İlaç üretim ve ithalatındaki, ilaç dağıtım kanallarındaki tekelleşme karşısında eczacı kooperatifleri eczacının olmazsa olmazı ve yaşama güvencesidir. Eczacı kooperatiflerimizle dayanışma içinde olup, daha da güçlenmeleri için her türlü katkıyı yapacağız.

Eczacı Kooperatiflerinin, eczacının ekonomik mücadelesini veren, piyasa belirleyici, etkin, yaygın, güçlü, katılımcı yapıya kavuşturulmaları için çalışacağız.

8.2 - ECZACILIK FAKÜLTELERİ

Eczacılık Fakülteleri yönetimleriyle, bilim insanlarımızla, eczacılık fakültesi öğrencilerimizle saygın, üretken ilişkiler kuracağız. Bir yanıyla eczacılık eğitiminden yararlanmayı, diğer yanıyla eczacılık eğitimine katkı vermeyi düşünmekteyiz. Bu düşünceye bağlı olarak eczacılık fakültesi ve eczacı odasının birlikte oluşturacağı ortak eğitim alanları yaratmaya çaba göstereceğiz

Ardı ardına açılan, işsiz eczacılar üreten yeni fakülte açılışlarını durdurmak için çalışacağız.

8.3 - ECZACILIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ

Eczacılık Fakültesi öğrencilerimiz için özel bir birim oluşturacağız. Genç meslektaş adaylarımızla birlikte eczacılık eğitimi öncesini, eğitim sürecini ve eğitim sonrası koşullarını ülkemiz koşullarında değerlendirebilecek, sorunlarını tartışabilecek etkin bir kurul oluşturacağız.

Fakülte yönetimleriyle işbirliği yaparak sağlıklı, üretken staj görebilmelerine öncülük edeceğiz.

8.4 - MESLEK ÖRGÜTLERİ VE STK’ LARLA İLİŞKİLER

Sağlık Meslek Örgütleri başta olmak üzere, tüm diğer meslek örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iyi ilişkiler, düşünce alışverişi ve dayanışma içinde olacağız. Meslek sorunlarımızı doğru anlatabilmek, topluma mal edebilmek, farkındalık yaratabilmek için ortak çalışma grupları oluşturarak dayanışmayı artırmak zorundayız.

 

“Şimdi Tam Zamanıdır!

Söylenenler Önemlidir...

SÖYLEYEN DE !

Ya Sesimizi Duyacaklar...

Ya da Kepenklerimizin Altında

 Kalacaklar...”

 

 

ECZACININ SESİ

 

Sesiniz Sesimizdir...



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat