RESMİ GAZETEDE YAYINLANIP, 15 HAZİRANDA YÜRÜRLÜĞE GİREN SON TALİMATA GÖRE İLAÇ KATILIM PAYLARI İLE İLGİLİ OLARAK ŞÖYLE YAZIYOR.

Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babaları için gelir ve aylıklarından, tahsil edilir.

PEKİ BU BAĞLAYICI BİR KARAR DEĞİLMİ? EVET . KARARA UYMAZSANIZ NE OLUR? CEZANIZI ÇEKERSİNİZ. PEKİ KARARA UYUP SSK EMEKLİLERİNİN İLAÇ KATILIM ÜCRETLERİNİ ALMAZSANIZ NE OLUR ? YİNE SİZ CEZASINI ÇEKERSİNİZ.

OLAY AYNEN BÖYLE. 15 HAZİRAN GİBİ BAĞLAYICI BİR KARAR. REÇETE ÇIKTILARINDA MAAŞINIZDAN KESİLECEK KATILIM PAYI TUTARI YAZISI VE T.E.B SAYFASINDA TEBLİĞ YÜRÜRLÜĞE GİRDİKTEN SONRA, SAAT 15.00 DE YAYINLANAN BİR YAZI. BUHAR OLAN ECZACININ PARASI.



Ancak, SSK yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Ortak Provizyon Sisteminde konu hakkında bir düzenleme yapılana kadar, SSK emeklilerinin ilaç katılım paylarının ECZANELERDEN TAHSİL EDİLMESİNE devam edileceği bilgisi alınmıştır. Ortak Provizyon Sisteminde konuyla ilgili düzenlemeler devam ettiğinden, sistemde “katılım payı kişinin maaşından kesilecektir” mesajı çıkıncaya kadar, katılım payının eczanelerce tahsiline devam edilecektir.


ŞU AN İTİBARİYLE BİLE HALA REÇETE ÇIKTILARINDA, ALDIĞINIZ İLAÇLAR İÇİN MAAŞINIZDAN KESİLECEK KATILIM PAYI TUTARI …. YTL DİR YAZMAKTA. PAZARTESİ GÜNÜ İLAÇ KATILIMINI İSTEYECEKSİNİZ. REÇETE ÇIKTISINA BAKIP, MAAŞINDAN KESİLECEĞİNİ OKUYAN HASTAYI ,KATILIMIN MAAŞINDAN TEKRAR KESİLMEYECEĞİNE NASIL İKNA EDECEKSİNİZ. BU OLAYLA İLGİLİ DAVA AÇILSA KAZANILIR. BİZİM TEPE ÖRGÜTÜMÜZ TEB SADECE ECZACILARA DUYURU YAPMAYI GÖREV ZANNEDİYOR.

ECZ. METİN SEVAL ECZACININ SESİ.

www.eczacininsesi.com


 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat