İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Semih Güngör ve Eczacının Sesi e- Gazete Yayın Kurulu Başkanı Ecz. Hakan Gençosmanoğlu, 20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan İstanbul Eczacı Odası seçimlerine ilişkin ortak imzalı bir açıklama yayımladılar.

Açıklamada; “20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan İstanbul Eczacı Odası seçimlerine hazırız. Meslektaşlarımızdan yansıyan düşünce ve talepler bize bu görevi çok net olarak gösteriyor. Bu sorumluluğu yüklenmeye hazırız.” deniliyor.

Söz konusu açıklama şöyle:

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Bir yandan mesleğimizin yaşadığı ağır sorunlarla başa çıkmaya çalışırken diğer yandan da mesleğimizin geleceğini kurmaya çalışıyoruz.

Eczanelerimiz ağır bir ekonomik sarsıntı yaşıyor. Bu sarsıntı öylesine derin ki, üst örgütümüz Türk Eczacıları Birliği, yaptığı araştırmalara dayanarak "Her İki Eczacıdan Biri Zor Durumda" sloganını üreterek kamuoyunun dikkatine sundu.

Hiç kuşkusuz, yaşanan temel sorun ekonomik sorundur. Bu nedenle önümüzdeki dönemde, eczanelerimiz için, mesleki mücadelemizin merkezine "Meslek Hakkımızı" alacağız.

Geçtiğimiz dönem “Meslek Hakkı” talebimizi, gerekli çalışmaları yaparak, çalışmayı içeren dosyamızı Sağlık Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ na ilettik. Çalışmamızın ısrarla takipçisi olacağız.  

Artık reçete ve kutu başına eczacılık meslek hakkı olmazsa olmazımızdır. İlaç fiyatlandırmasında eczacı kârlılığını yükseltmek için çalışmak zorundayız. Bunları başaramazsak eczanelerimizde başlayan yaprak dökümü ne yazık ki artarak devam edecek.

Yanı sıra; kamuda, sanayide, özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın çalışma koşullarından, ücret yetersizliğine kadar bir dizi çözüm bekleyen sorunu var.

Öte yandan; mesleğimize dair geleceğe dönük projeksiyonumuzu berraklaştırmak, sınırlarını çizmek durumundayız. Akademi dünyamız ile yaptığımız çalışmaları yoğunlaştırmalıyız.

Tüm ileri ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de eczacıların "sağlık danışmanı" işlevi öne çıkıyor.

Eczacı, yalnızca ilaca ilişkin değil, insan sağlığını doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren tüm ürünlerde, bu ürünlerin kullanım süreçlerine ilişkin tüm detaylarda danışmandır. Yol göstericidir.

Mesleğimize bakışta temel eksenimiz şudur:

"İlacın ve eczanenin sahibi eczacıdır. Eczacı, sağlık ve sağlık ürünleri danışmanıdır. Eczacı 1. basamak temel sağlık hizmeti sunucusudur".

İstanbul Eczacı Odası

Şimdi, mesleki örgütlenmemiz, meslek örgütlerimiz dünden çok daha önemlidir.

Mesleki amaçlarımızı, örgütlülüğümüzle ve meslek örgütlerimiz önderliğiyle gerçekleştirebiliriz. Bunun bilincindeyiz.

İstanbul Eczacı Odası, ilaç sanayinin merkezinde, binlerce üye sayısıyla en güçlü eczacı örgütüdür. İstanbul Eczacı Odası birikimine, saygınlığına, konumuna uygun yönetilmelidir.

Sektörümüzün tüm paydaşları ile bir araya gelerek sorunlara çözüm üreteceğiz.

Son dönemde İstanbul’ da meslektaşlarımız arasında yaşanan ayrışma yalnızca İstanbul Eczacı Odası’ na zarar vermiyor. Tüm Türkiye genelinde eczacı mücadelesini de zaafa uğratıyor.

Biz, ayrışmaların değil, ancak ve ancak bütünleşmelerin, çoğalmaların eczacıların mesleki mücadelesini besleyip büyütebileceğini görebiliyoruz.

Taşıdığımız Sorumluluğun Gereğini Yapıyoruz

Amacımız, yalnızca önümüzdeki dönemde İstanbul Eczacı Odası’ nı hakkıyla yönetebilecek bir yönetim yapısı oluşturabilmek değildir. Aynı zamanda, gelecekte, olabildiğince geniş bir meslektaş tabanına oturabilecek, demokratik, katılımcı, çoğulcu bir İstanbul Eczacı Odası Yönetimi’ nin temellerini şimdiden atmaktır.

İstanbul Eczacı Odası üyelerinin düşünsel zenginliğini yönetim iradesine yansıtacağız.

Tüm bu hedeflerle; geniş bir temsiliyete oturan, her meslektaşımızın sesi olabilecek, her meslektaşımızın kendini ifade edebileceği, mesleki birikim ile donanmış, güçlü bir aday kadrosunu arkadaşlarımızla birlikte hazırlıyoruz.

20 Eylül 2015 tarihinde yapılacak olan İstanbul Eczacı Odası seçimlerine hazırız. Meslektaşlarımızdan yansıyan düşünce ve talepler bize bu görevi çok net olarak gösteriyor. Bu sorumluluğu yüklenmeye hazırız.

İstanbul Eczacı Odası seçimlerine katılacak olan listemizi ve programımızı çok yakında takdirlerinize sunacağız.

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü… 1 Eylül Dünya Barış Günü’ nde, dünyamıza, ülkemize, meslek alanımıza barış diliyoruz…

Bu açıklamayı bütün çalışma arkadaşlarımızın bize verdiği yetkiyle yapıyoruz.

Bilginize ve değerlendirmenize sunuyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla.

1 Eylül 2015

Ecz.A. Semih Güngör (imza)/ Ecz. Hakan Gençosmanoğlu (imza)



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat