Değerlere sahip çıkalım

Cumhuriyet Mitingi’nde konuşmacılar Ergenekon soruşturması kapsamında Atatürkçü aydınların gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını eleştirdiler

© ADD tarafından “Hukuk devletine, demokratik laik Cumhuriyete, üniter yapıya ve tam bağımsızlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz” sloganıyla düzenlenen Cumhuriyet Mitingi’nde konuşmacılar demokrasi vurgusu yaptı.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen Cumhuriyet Mitinginde konuşmacılar demokrasi vurgusu yaparken, Ergenekon soruşturması kapsamında Atatürkçü aydınların gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını eleştirdiler.

ADD tarafından Hukuk devletine, demokratik laik Cumhuriyete, üniter yapıya ve tam bağımsızlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz sloganıyla düzenlenen Cumhuriyet Mitinginde konuşmacılar demokrasi vurgusu yaptı. Konuşmacılar, asıl tepkinin sandıkta göstermesi gerektiğine işaret ederek sivil darbenin AKP hükümeti tarafından yapıldığını belirttiler.

Konuşmalar Tandoğan Meydanı, demokrasi alanı, Cumhuriyet Mitingi demokrasi şöleni, Atatürk gençliği görev başında ve Demokrasi kuralı seçim sandığıve Hukukun üstünlüğü engellenemezsloganlarıyla da sık sık kesildi.

Mitingde ilk olarak ADD Genel Sekreteri Suay Karaman konuşma yaptı. Karaman, Türkiye ekonomisinin tıkandığını, sanayisinin ise can çekiştiğini kaydetti. Özelleştirme yalanlarıyla ulusal varlıkların satılmaya başlandığını kaydeden Karaman, vatan topraklarının satılmak istendiğini dile getirdi. Ekonomisi bağımsız olmayan bir ülkenin tam bağımsız olamayacağını belirten Karaman, ekonomik krizi ve siyasi krizi aşmak için tek çözüm yolunun Atatürkün altı oku olduğunu söyledi.

Karaman, AKP iktidarının politikalarını eleştirdi ve Sandalye çoğunluğu olanlar bugün anayasayı değiştirmek istiyorlar. Fakat Deniz Fenerini ve diğer yolsuzlukları görmezden geliyorlar dedi.

Hukukun üstünlüğü ilkesinin Ergenekon soruşturmasıyla birlikte çiğnendiğini kaydeden Karaman, Hukuk adına hukuk katledilmektedir. Türkiyenin aydınlarına karşı yapılan hukuksuzluklar vatandaşlarda derin yaralar bırakmaktadır. Atatürkün aydınlık Cumhuriyeti ortaçağ karanlığına çevrilmek istenmektedir. Laiklik ve Cumhuriyet tehdit altındadır diye konuştu.

Karaman sözlerini, Bizler Atatürkün aydınlık yolunu bulmak için ulusal birliğe, tam bağımsızlığa sahip çıkmak için bu alanları doldurduk. Bizler Kuvayı Milliye ruhundan gelen çılgın Türkleriz. Bu alanı dolduran bizler, hepimiz Mustafa Kemaliz diyerek bitirdi.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat