İstanbul Eczacı Odası Yönetimi, bir süredir önümüzdeki eylül ayında yapılacak olan seçimlere hazırlanıyor.

 

Seçim stratejisi ise Türk Eczacıları Birliği Yönetimi’ ni eleştirmek üzerine kurulmuş.

 

Meslektaşlarımıza ısrarla söylenen şey “biz elimizden geleni yaptık ancak, TEB’ i aşamadık, TEB görevlerini yapmıyor” oluyor.

 

Seçim kampanyası sürecini bu taktik(!) üzerine kuran İstanbul yönetimi yıpranmışlığını ve etkisizliğini silmeye, yeniden güç toplamaya çalışıyor.

 

Öncesi Nasıldı?

 

Oysa, İstanbul eczacıları biliyorlar ki; çalışma döneminin başında, İstanbul’ da, TEB’ e ağırlığımızı koyduk. Başkanımız TEB komisyonlarında çalışıp, her şeyi etkiliyor. Merkez Heyeti’ nde de bir üyemiz var, her şey çok daha iyiye gidecek” deniyordu.

 

Merkez Heyeti’ nde Ne Oldu?

 

İstanbul Eczacı Odası, geçtiğimiz dönem TEB Genel Kurulu’ na “ECZACILARI AYAĞA KALDIRACAĞIZ” sloganı VE Ecz. Sait YÜCEL’ in TEB Genel Başkanlığı adaylığı ile katıldı.

 

Ancak, yapılan seçimler sonucunda Merkez Heyeti’ nde  Ecz. Sait YÜCEL’ in Genel Başkanlığını sağlayacak bir çoğunluk oluşturulamadı ve TEB Merkez Heyeti karma bir yapıdan oluştu.

 

İstanbul Eczacı Odası’nı temsilen Merkez Heyeti’ nde üye olarak görev yapan Ecz. Sait Yücel’ in tüm enerjisini bu göreve vermesi gerekirken İstanbul Ecza- Kooperatifi Başkanlığı görevinden de ayrılmadı ve ikisini birlikte sürdürmeyi tercih etti.

 

Sonrasında, 4 Mart- 2009 tarihinde TEB Merkez Heyeti’ nde ki görevinden istifa etti, İstanbul Ecza- Kooperatifi Başkanlığı görevini sürdürmeye devam ediyor.

 

Ecz. Sait YÜCEL, İstanbul Ecza- Kooperatifi Başkanlığı' nı 20 yıldan beri sürdürüyor.

 

Geride Atılan İmzalar Kaldı

 

Ecz. Sait Yücel, istifa etti ama geride, TEB Merkez Heyeti üyesiyken attığı imzalar kaldı. Bugün uygulanmakta olan protokolün altında Ecz. Sait YÜCEL’ in de, dolayısıyla İstanbul Eczacı Odası’ nın da EVET imzası var.

 

Bir çok TEB uygulamasında olduğu gibi.

 

Örneğin; TEB Yardımlaşma Sandığı’ nın İş Bankasına devri, Sözleşme ücretleri vb.. Tüm uygulamaların altında imzaları var.

 

Bu gerçekler ışığında İstanbul Yönetimi’ nin seçim stratejisini okuyanlarımızın yorumlarına bırakıyoruz.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat