Değerli Meslektaşlarım,

 

Eczacının Sesi Hareketi kısa bir sürede büyüdü, kitleselleşti, meslektaşlarımızın buluşma platformu haline geldi. Bu, çizgisinin ne denli doğru olduğunun, üretkenliğinin açık kanıtıdır.

 

Bağımsız izleme şirketleri  Eczacının Sesi e- Gazete’ yi ilaç ve sağlık alanının en çok izlenen yayını olarak gösteriyorlar.

 

Eczacının Sesi Hareketi ve Eczacının Sesi e- Gazete mesleğimizin yaşadığı bu zor günlerde farkındalık yaratma ve yol gösterme görevini sizlerden aldığı büyük güçle yerine getirdi, getirmeye de devam edecek.

 

SGK protokolünden, ilaçta bedelsiz kamulaştırmalara, İlaç Takip Sistemi’ nden, eczacı- eczacı ortaklığı yasa tasarısına kadar birçok konuyu ilk olarak, biz meslek gündemimize taşıdık.

 

Tüm bunları izliyor, biliyorsunuz.

 

Eleştiri ve önerilerimizi yaparken, meslek örgütlerimizin düzenlediği etkinlik ve eylemlere de olanca gücümüzle destek verdik.

 

Ankara’ da yapılan eczacı mitingi başta olmak üzere, İstanbul’ da da gerçekleştirilen her eylemliliğin önünde gittik.

 

Ancak, ne yazık ki; yöneticilerimiz, eczacının yollarda, alanlarda kazandıklarını, görüşme masalarında fazlasıyla geri verdiler.

 

Onların TV’ lerde, canlı yayınlarda SGK bürokratlarının karşısında eczacıyı temsil ede-me-diklerini üzülerek izledik.

 

“İmza-la-na-maz” dedikleri sözleşmeyi teslim ettirebilmek için, eczacıyı SGK İl Müdürlüklerinin önünde küçük düşürdüler.

 

Eczacının Sesi e- Gazete’ nin farkındalık yaratmak, meslektaşlarımızı uyarmak, örgütlerimizi göreve çağırmak amacıyla günü gününe yayınladığı ilaç fiyat listelerini, 3 yıl sonra daha yeni yayınlamaya başladılar. Şimdi bunu çok büyük bir başarıymış gibi sunuyorlar.

 

“İlaç Sanayisi’ nin kamuya yaptığı iskontoların eczacı üzerinden yapılması uygulamasını asla kabul etmeyeceğiz” diyenler, şimdi bunu ağızlarına bile almıyorlar. Adeta eczacının bu konuyu unutmasına yardımcı oluyorlar. Bizler bu uygulama yüzünden haksız, hukuksuz bir biçimde zarar ettirilmeye devam ediyoruz.

 

“Örnekleme Yöntemi’ ni  kabul etmeyeceğiz” dediler, A Gurubu reçetelerin de örneklemeye girmesinin altına imza attılar.

 

SGK ile imzalanan protokol sürecini hatırlayalım. Sürecin başında İstanbul Eczacı Odası söz verdi: “Bizden izleyin, her aşamasını bildireceğiz” dedi. Ancak, tüm gelişmeleri sizlerden sakladılar. Meslektaşlarımız, bütün süreci Eczacının Sesi e- Gazete’ den izledi.

 

İstanbul Eczacı Odası Yönetimi, 30 Haziran 2008’ de bizleri Taksim- The Marmara Otel’ de toplayarak “ Eyleme gerek kalmadı. Bütün haklarımızı aldık” dedi. Alkışlarla salon boşaltıldı. Bir süre sonra verdikleri bilgilerin tümüyle doğru olmadığı görüldü.

 

İstanbul Eczacı Odası’ nı SGK’ nın Mecidiyeköy şubesine dönüştürdüler…

 

Uygulamaya konulan her şeye “ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ” diyenler, birer birer tümüne izin verdiler. Bir süre sonra da unuttular, unutturmaya çalıştılar.

 

Siyasal, mesleki tüm boyutlarıyla irdelendiğinde açıkça görülecektir, bugün İstanbul Eczacı Odası Yönetimi, meslek alanımızdaki neoliberal çizginin temsilcisidir.

 

Biliyorsunuz; Eczacının Sesi Hareketi programını açıkladı, sizlerin değerlendirmesine sundu.

 

Geçtiğimiz süre içinde Eczacının Sesi Hareketi bütün meclis toplantılarını önceden açıkça ilan etmiş, meslektaşlarımızın katılımına ve gözlemine açmıştır.

 

İstanbul Eczacı Odası seçimlerine katılacak Aday Listesi, yine açıkça ilan edilerek tüm İstanbul’ un katılımına açılmıştır. Geniş katılımlı bir ön seçimle de oluşmuştur.

 

Şimdi, 27 Eylül- Pazar günü gerçekleştirilecek İstanbul Eczacı Odası seçimleri için önünüze geliyoruz.

 

İstanbul’ dan başlayacak bir yeniden yapılanma ve değişimin adayıyız.

 

Programımızı yaşama geçirebilmek, mesleki haklarımızı almak için izninizi istiyoruz.

 

Deneyimle, birikimle gençliğin dinamizmini buluşturan “KIRMIZI” listemize oy vermenizi istiyoruz.

 

Eczacının Sesi Hareketi, çağdaş, demokrat, özgür, yurtsever çizgisiyle sesiniz olmayı sürdürecektir.

 

Bilgi ve değerlendirmenize sunuyorum.

 

Sevgi ve saygılarımla…



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat