Ülkemizde, eczacılık fakülteleri arasında yapılan en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi "Selçuk Ecza Gençlik Buluşmaları: 7 Bölge, 7 Farmasötik Proje Laboratuvarı Başarıyla Tamamlandı!

Türkiye’nin 7 Bölgesinden 7 Üniversiteyle Geleceğin Eczacıları Geleceğin Eczacılığını Tasarladı.

Selçuk ve As Ecza Deposu tarafından hayata geçirilen “Gençlik Buluşmaları: 7 Bölge, 7 Farmasötik Proje Laboratuvarı” projesi, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesini temsilen seçilen yedi farklı üniversitede başarıyla tamamlandı.

Bu proje, eczacılık fakültesi öğrencilerine inovasyon odaklı düşünme becerileri kazandırmayı, mesleki sorunlara yaratıcı çözümler üretmeyi öğretmeyi ve eczacılığın dönüşen dinamiklerine hazırlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefledi. Aynı zamanda bu proje Uluslararası Eczacılık Federasyonu’nun yayınlamış olduğu Eczacılıkta Gelişim Hedefleri listesindeki maddelere de hizmet etmektedir.

Proje kapsamında ziyaret edilen üniversiteler ve temsil ettikleri bölgeler şu şekilde:

  • Marmara Bölgesi – Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Edirne)
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi – Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Diyarbakır)
  • Doğu Anadolu Bölgesi – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi
  • Ege Bölgesi – Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (İzmir)
  • Akdeniz Bölgesi – Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Adana)
  • İç Anadolu Bölgesi – Cumhuriyet Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Sivas)
  • Karadeniz Bölgesi – Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi (Trabzon)

Her durakta öğrenciler, Farmasötik Proje Laboratuvarı (FPL) kapsamında gün boyunca atölye çalışmalarına katılarak mesleki problemleri analiz etti, takımlar halinde projeler geliştirdi. Ecz. Eğitmen Beşir Sefa Mumay ve Selçuk Ecza İnovasyon ve Proje Yöneticimiz Ecz. Ömrüm Ergüven eczacılık tabanında proje geliştirme becerilerini anlatırken tüm gün boyunca öğrencilerimizin projeleri için mentörlük yaptı.

Selçuk ve As Ecza Deposu’nun geleceğin eczacılığına yatırım yapma vizyonu, bu proje aracılığıyla somut bir değere dönüştü. Öğrenciler, teorik bilgilerini pratikle pekiştirirken aynı zamanda sektörle birebir temas kurma şansı da yakaladı.

Proje boyunca ortaya çıkan fikirler, Türkiye’de eczacılık mesleğinin geleceğine ışık tutacak potansiyele sahip. Akademik hayatın içinde aktif mesleki gelişimi destekleyen bu özgün buluşmalar, genç eczacıların yetkinliklerini güçlendirmekle kalmayıp; onlara cesaret ve vizyon da kazandırdı.

Genç eczacılarımız için bu projeyi hayata geçirmekten dolayı çok gururlu ve mutluyuz.


Selçuk ve As Ecza Deposu

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat