SGK Tarafından Hazırlanan Yeni Protokol Taslağı'ndan Notlar

Ecz. Metin SEVAL

Önümüzde ki dönem geçerli olacak protokol SGK tarafından hazırlandı ve çok kısa bir süre içinde de resmileşmesi bekleniyor.

Bu protokol taslaktır. Taslakta ki ön incelememde gördüğümüz, şu anda ki protokolden farklı olan bazı maddeler şunlar;

* Karnesinde reçete sayfası biten hastalar için karne ön yüzünün fotokopisi isteniyor. (Kaldırılmış bir uygulama yeniden konulmuş M.S.)

* Reçeteyi, reçete sahibi kişilerin alması halinde, ilaçları alanın ayrıca T.C. Kimlik numarası ve adresi isteniyor. (Tel.yetiyordu, yeniden adres konulmuş M.S.)

* Reçeteyi karşılayan eczacı, eczane kaşesini reçete arkasına ve varsa karnede kalan nüshasına basarak İMZALAYACAK (İmza zorunluluğu getirilmiş M.S.)

* Kabil-i Rücu, biraz türkçeleşerek şu hale dönüşmüş ; "kurumca bedeli karşılanan eşdeğer ilaç yerine reçetede yazılı ilacı kendi rızam ile fiyat farkı ödeyerek aldım. Fark bedelini kurumdan geri talep etmeyeceğim"

* Reçete Teslimi ; Dönem sonlandırma sonrası, takip eden ayın ilk 15 günü içinde reçeteler ve ilgili evraklar kuruma teslim edilecek.

* Ödeme Zamanı : Aynen şöyle denilmiş ; "kuruma teslim edilen faturalar teslim edildiği ayın 15.gününden itibaren 45 gün içinde kurumca belirlenecek usul ve esaslara göre incelenerek ödemeye hazır hale getirilir"

Protokol, örnekleme yöntemini kabul eden eczacılara %90, etmeyenlere % 75 avans ödemesi yapılacağını bildiriyor.

Bir daha vurgulamak isterim ; incelediğimiz metin, taslak protokoldür.

www.eczacininsesi.com



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat