SGK, hiperlipidemi ilaçlarında, 17 Temmuz 2009 tarihinden sonraki reçetelerde yeni kuralı uygulayıp, kesinti yapıyor.

İstanbul Eczacı Odası üyelerini itiraz başvurusu yapmaya çağırdı. Ancak, ortada kurumun yazılı bir beyanı olmadığı için itirazların ne şekilde sonuç vereceği son derece kuşkulu.

e- Gazetemizi arayan bir çok meslektaşımız mağdur olduklarını, sorunun çözümlenmesini istediklerini bildirdiler.

Konuya ilişkin İstanbul Eczacı Odası aşağıdaki açıklamayı yaptı:

.

Hiperlipidemi ilaçlarına ait reçetelerinde kesinti yapılan meslektaşlarımızın DİKKATİNE!

IEO | 12.08.2009 -- 16:13

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve 17.07.2009 tarihinde yürürlüğe giren 2009/91 sayılı Genelge ile Sağlık Uygulama Tebliği eki Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesinin (Ek-2) "4.8.Hiperkolestrolemi, hiperlipidemi" maddesinin başlığı, "4.8.Primer ve Ailevi Hiperkolesterolemi" şeklinde yeniden düzenlenmişti. Ancak Türk Eczacıları Birliği, SGK Başkanlığı ile yaptığı görüşmeler sonrasında 2009/91 sayılı Genelgenin yürürlüğe girdiği 17.07.2009 tarihi itibarıyla Temmuz ayında karşılanan reçetelerde herhangi bir silinme ve düzeltme işlemine gerek olmadığını, söz konusu reçetelerin karşılandığı şekliyle kuruma fatura edileceğini, Temmuz ayında karşılanan reçetelerde bu nedenle kesinti yapılmasının söz konusu olmayacağını bildirdi.

Türk Eczacıları Birliği'nin konuyla ilgili duyurusuna rağmen Temmuz ayında karşılanan hiperlipidemi ilaçlarına ilişkin reçetelerde SGK İstanbul tarafından kesintiler yapılması üzerine Kurum yetkilileri ile görüşülmüş, SGK Başkanlığı'ndan kendilerine yazılı bir bildirim yapılmadığı için kesinti yapıldığı, Genel Müdürlüğün kendilerine yazılı bir bildirim yapması halinde buna uyulacağı bilgisi alınmıştır.

TEB yetkililerine bu durum iletilerek sorunun ivedilikle çözümü talep edilmiştir.

17.07.2009 tarihi itibarıyla karşıladığı hiperlipidemi reçetelerinde bu nedenle kesinti yaşayan meslektaşlarımızın da yapılan bu kesintiye 5 işgünü içinde bir dilekçe ile itiraz etmesi gerekmektedir.

Tüm meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

İstanbul Eczacı Odası



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat