www.eczacininsesi.com

 

Yeni muayene ücretleri uygulaması başladı. Yeni uygulama aşağıdaki gibi: 

 

 

 

Birinci basamak sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerinde         2 TL

 

İkinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında      8 TL,

 

Özel sağlık kurumlarında                                15 TL,

 

 

Daha önce muayene ücreti alınmayan sağlık ocaklarında ve aile hekimliğinden de artık 2 TL muayene ücreti alınacak.

Devlet hastaneleri, Eğitim ve araştırma hastaneleri, vakıflara ait eğitim ve araştırma hastaneleri, semt poliklinikleri, üniversite hastaneleri gibi ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında 8 TL muayene ücreti alınacak.

Özel sağlık kurumlarındaki muayene ücreti ise 15 TL ye çıkarıldı.

 

Eczaneleri ilgilendiren en önemli değişiklik ise 2008 SUT un 6.6.1 muayene katılım payı tahsili maddesinde yapıldı

 

Sağlık ocağına veya aile hekimine giden çalışan sigortalılardan reçeteleri ile eczanelerimize geldiklerinde 2 TL muayene ücreti alacağız.

En önemli değişiklik ise, sağlık ocağına veya aile hekimine giden ve kurumdan gelir ve aylık alan emekli sigortalılardan veya yakınlarından alınacak 2 TL muayene ücretinin tahsildarlığının da, biz eczanelere yüklenmesi.

 

Sağlık ocağına veya aile hekimine muayene olup muayene sonrası reçete yazılmayan yada yazılan reçetesini eczaneden almayan tüm sigortalılar, bu 2 TL den muaf olacaklar.

 

                                              ***

 

İkinci veya üçüncü basamak resmi sağlık kuruluşuna gidecek olan çalışan sigortalılardan 8 TL muayene ücretini, yine eskisi gibi eczaneler tahsil edecek.

Daha önce ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kuruluşlarına giden emekli sigortalıların maaşlarından tahsil edilen muayene ücretinin, 3 TL lik kısmının tahsildarlığı da  biz eczanelere yüklendi.

 

Emekli sigortalı ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kuruluşuna gittiğinde 5 TL lik kısmı maaşlarından kesilecek, eczanelerimize reçete ile geldiklerinde 3 TL muayene ücreti tahsildarlığını ise biz eczacılar yapacağız.

İkinci veya üçüncü basamak resmi sağlık kuruluşuna muayene olup muayene sonrası reçete yazılmayan yada yazılan reçetesini eczaneden almayan tüm sigortalılar, bu 3 TL den muaf olacaklar.

 

                                              ***

 

 

TEB ve İstanbul Eczacı Odası tarafından büyük başarı olarak lanse edilen özel hastanelere devredilen muayene ücreti ise tekrar sırtımıza yüklendi.

Özel sağlık kuruluşuna gidecek çalışan sigortalı, 15 TL lik muayene ücretinin 12 TL lik kısmını muayene olduğu hastaneye öderken, 3 TL lik kısmı da reçete ile eczanelerimize geldiklerinde, bizler tarafından tahsil edilecek.

Özel sağlık kuruluşuna giden emekli sigortalı ve yakınlarına yapılacak işlem ise şöyle. 12 TL lik kısmı maaşlarından kesilecek,3 TL lik kısmı da reçete ile eczanelerimize geldiklerinde, bizler tarafından tahsil edilecek.

Özel sağlık kuruluşuna muayene olup muayene sonrası reçete yazılmayan yada yazılan reçetesini eczaneden almayan tüm sigortalılar, bu 3 TL den muaf olacaklar.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat