Köşemi Bir Süreliğine Sn.Ecz.Sevgi Tosun'un Haykırışına Bırakıyorum...

 

 

 

İEO başkan ve Yönetim kuruluna,

 

 
2007 protokol taslağı ile ilgili üyelerinizin görüşlerini almak için başlattığınız katılımcı yönetim anlayışının gelenek haline gelmesini ve tüm önemli kararlarda aynı yolu takip etmenizi dilerim .Demokrat ve çağdaş bir yönetime de bu yakışırdı kendi adıma teşekkür ve tebrik ediyorum .diğer oda yönetimlerinde örnek olmasını temenni ediyorum..
Bundan sonra yapılması gereken bu tartışmanın forum sayfasına taşınması ve katılımın sağlanması .Benim önerim SN.Başkan ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere delegelerin görüşlerinin açıklanması ,sonrada üyelerin görüş ve önerileriyle geniş katılımlı bir platform olması.değerli meslektaşlarımız görüş bildirmekten çekiniyorlar diye düşünüyorum ve sizlerin öncü olmasını rica ediyorum.Biz eczacılar için ölüm kalım meselesi olan protokolün alınacak ortak kararlarla alternatifinin yazılması ve görüşme aşamasında müdahalede bulunulması gerekir diye düşünüyorum.SN.BAŞKAN ,
1-Bana göre tek taraflı olan bu protokol kabul edilemez.Bunun için odamızın avukatına danışılarak bu aşamada neler yapılabilir.İki taraflı olan bu protokol tek tarafı bağlayıcı olarak düzenlenmiştir.hukuksal dayanağı varmı dır?anlaşmaya taraf olan devletin kendisi bile olsa yasal olarak doğrumudur? HAKKIMIZI BU AŞAMADA YASAL OLARAK ARAYABİLME YOLLARI NELERDİR.
2-B u protokole en kısa zamanda e-reçeteye geçileceği ilave edilmelidir.Geçiş dönemine kadar düzenlemenin çok iyi yapılması sistemin ödenmeyecek ilaçları ve nasıl ödeneceği her ilaç için düzenlenmesi eklenmelidir.
3-Sık sık yapılan ödeme değişiklikleri ve raporların sene içinde değişmeyeceği garanti altına alınmalı ,değiştiği takdirde eczacı verdiği ilaçlardan sorumlu olmamalıdır.
4-Bizim dışımızda gelişen protokol no,doz,teşhis,teşhise göre ilaç,raporlar,karalama ,gibi şeylerden eczacı değil yazan kuruluş sorumlu tutulmalı,hasta-devlet-doktor üçgeni arasında kalmaktan eczacı kurtulmalıdır.eczacı reçetedeki ilaçları vermekten başka bir şeyle uğraşmamalıdır.
4-Kurumlar birleştiğine göre artık her yıl yeniden anlaşma yapılmamalı ve eczacı eczanesinden ayrılmadan kurumla e-anlaşma yapmalıdır.
5-eczacılar arasındaki huzursuzluğu ve ikiliği doğuran kademeli eczacı indiriminden derhal vazgeçilmeli ve iskonto oranı %3 ÜN ALTINA İNDİRİLMELİ HATTA KALDIRILMALIDIR.
5-Gereğinden çok fazla olan prosedür uygulamasından vazgeçilmeli. ,(bu reçete düzenleme aşamasından ,kuruma teslim etme aşamasına ve anlaşma yaparken hatta ödeme yapmak için geçen zamandaki gereksiz prosedürler).bizler kuruma hizmet veriyoruz ve hizmet bedelini ödemeleriyle kurumun çok ayrı bir bölümü olan sigorta bedelini yatırıp yatırmadığımız gibi. Aslında ilgisi olmayan belgelerin istenmesi .
6-Ödeme zamanı çok uzun ,üstelik vaat ettiği zamanda ödeme yapmadığında kurumu bağlayıcı bir yükümlülük bulunmamakta.bu sağlanmalıdır
7-Elbette karışamayız ama bizim aynı görüşü paylaşan odalarda böyle bir açık forum düzenleyebilirlerimi ,bir birliktelik sağlama yoluna gidilmesi de çok yararlı olacağı düşüncesindeyim.

 
Sözün özü bu protokol kabul edilemez mutlaka yeni baştan düzenlenmelidir. Saygılarımla


Ecz.Sevgi  Tosun

 

 

Ecz.Hakan Gençosmanoğlu

 

ECZACININ SESİ

www.eczacininsesi.com

 

----------------------------

e-posta:ecz.hakan@superonline.com



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat