İnsanların ve toplumların kendi güçlerine dayanarak,bedel ödeyerek elde ettikleri, gerçek kazanımlarıdır.Kalıcı olanlardır.Konjonktürel kazanımlar, dışınızda ki bir değişimle tüm yansımaları ve sonuçlarıyla beraber yok olabilecektir.
…..
Yaşam türlü seçeneklerle doludur.Her durum kendi seçeneğini yaratır.İnsanların ve toplumların seçeneksizliği diye bir olgu olamaz.Tıkanmışlıklardan bir çıkış yolu mutlaka vardır ve haklı olduğuna inanan umudunu yitirmemelidir.Haklı olmak önemlidir. Ancak,istemlerinizi doğru yöntemlerle anlatmak,anlatabilmek daha da önemlidir.Ve amacınıza ulaşmak için neleri göze alabildiğiniz sonuçta belirleyicidir.
…..
Tüm çabamız demokrasinin ve barışın her alanda hakim olduğu bir ülke.
İnsanın ve insana ait tüm değerlerin öncelendiği bir toplum.
Ve elbette eczacının hakkı… Emeğinin değeri…Onu da istiyoruz.
Alabilir miyiz?
Elbette.
Haklıyız. Doğru yöntemlerle alabiliriz.Gerçek gücümüzü gösterebilirsek. Tabi önce biz gücümüzün farkına varırsak.
Eczacılar,Türkiyede ki en örgütlü meslek gurubu.Geçmişte çok yaygın kitlesel karşı duruşları gerçekleştirebildik.Şartları oluştuğunda yenileri neden olmasın?
…..
Bugünün sorunlarının çözümleri için elbette uğraşacağız. Ancak diğer yandan değişen dönüşen mesleğimizi de yeniden yapılandırmamız gerekiyor.Birileri bizim adımıza yapmadan yapmamız gerekiyor.Eczane içinde üretilen ilaç hemen hemen hiç kalmadı gibi.Artık olması gereken yeni eczane modelini inşa etmemiz ve hayata geçirmemiz gerekiyor.O modelde hasta odaklı eczane ve ilaç hizmeti sunumu.Bunu detaylarıyla tartışmamız gerekiyor.
…..
Size de oluyordur,hani bir yerde bir şey okursunuz da, “-İşte bu.” dersiniz ya.Ya da söylemek istedikleriniz vardır da bir türlü söyleyemezsiniz.Birilerinin çıkıp düşündüklerinizi söylemesi insanı nasıl da mutlu eder. “-Bir yerlerde birileri daha var.” dersiniz.Birileri daha.Umutsuzluklarınız birden sonsuz umutlara dönüşür. “eczacının sesi” ni yaratanların yazdıklarında zaman zaman incitilse,örselense de hiç tükenmeyen umudu göreceksiniz.Paylaşımcı güçte hayat bulan umudu.
…..
 “Onlar” a aldırmayın.
Kalabalık göründüklerine bakmayın.
Çıkardıkları gürültüye aldanmayın.
 “Duyduğunuz çakalların ulumasıdır”.

Her yer biziz,biz her yerdeyiz.

 

Merhaba…

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat