www.eczacininsesi.com

 

Bir değişiklik olmazsa yeni MEDULA- Reçete Provizyon sistemi tüm eczanelerde 1 Eylül’ de uygulamaya girecek. Bir süredir sistem kimi pilot eczanelerde uygulanıyordu. Ancak, pilot uygulamanın sonuçları eczacılarla paylaşılmadı.

 

Diğer yandan bir çok eczacının kullanıcı adı ve şifre bilgilerine ulaşamadığı e- gazetemize gelen bilgiler arasında. Anlaşılan o ki; 1 Eylül günü eczanelerimizi yeni bir kaos ve belirsizlik ortamı bekliyor.

 

Bir an önce yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Yapılması gereken şey; uygulama tarihini ileri bir tarihe erteleyip, alt yapı hazırlıklarını tamamlayıp, eczacıyı yeterince bilgilendirip uygulamaya başlamaktır.

 

Daha önce konuya ilişkin aşağıdaki duyuru yapılmıştı:

 

 

MEDULA-Reçete Provizyon Sistemi’nin Devreye Alınmasıyla İlgili Duyuru

 

Tasarım, yazılım ve işletiminin tamamı Kurum çalışanları tarafından gerçekleştirilen MEDULA-Reçete Provizyon Sistemi, 03/06/2009 tarihi itibari ile Türk Eczacıları Birliği tarafından belirlenmiş pilot eczanelerce test ortamında kullanılmaktadır. Yapılan geri dönüşler çerçevesinde gerekli düzenlemeler yapılmakta olup, uygulamanın kullanımına ilişkin bilgiler ekteki link üzerinden yayınlanmıştır.

 
Uygulama 01/09/2009 tarihinde Kurum ile sözleşmesi olan tüm eczanelerin gerçek ortamda kullanımına açılarak, MEDULA-Reçete Provizyon Sistemi devreye alınacaktır.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat