Magnezyum bütüncül sağlık için her yaştaki insan tarafından mutlaka kullanılması gereken bir mineraldir.

Kan düzeyinin normal olması, magnezyum eksikliği olmadığı anlamına gelmez. Kandaki Mg miktarı vücuttaki Mg’un %1’inden azdır. Asıl dokulardaki Mg miktarına bakmak gerekir.

Mg ömür boyu kullanılması gereken üç maddeden birisidir. (diğer maddeler  Omega3 ve D3 vitaminidir)

Magnezyumdan beklenen fayda göz önünde bulundurularak, magnezyum formunun tercih edilmesi önemlidir.

Magnepure içeriğindeki Magnezyum Bisglisinat; Nutrisol USA markalıdır, %12 elementel Magnezyum içermektedir. Magnezyum Sitrat; Paul Lohmann Almanya markasıdır, %15 elementel Magnezyum içerir.

Magnepure içerisindeki saf haldeki Mg Bisglisinat hammaddesinin ve Mg Sitratın emilim ve biyoyararlanımı yüksektir. Magnezyum eksikliğini gidermede ve ihtiyacın olduğu tüm durumlarda fayda sağlar. Saf Mg Bisglisinat sadece bisglisinat içermektedir ve etiketinde belirtilen miktar emilebilen magnezyum miktarıdır.

Piyasadaki bisglisinat kombinasyonlarının içinde emilmeyen magnezyum oksit formu da mevcuttur.

Elementel Magnezyum hesabında Mg Oksitten gelen Mg miktarı da belirtilmektedir.

Magnepure kalp ve damar sağlığını, metabolizmayı ve kan şekeri regülasyonunu destekler. Kronik yorgunluk, fibromiyalji ve migren tedavisine destek sağlar. Sağlıklı kemik metabolizmasına ve kas kramplarının giderilmesine destek sağlamaktadır. Serebrovasküler hastalıkların önlenmesini, duygudurum bozukluklarının giderilmesini ve uygu kalitesini desteklemektedir. Ayrıca Magnepure kullanımı kadın sağlığında önemli rolleri olan PMS, Dismenore ve Polikistik over sendromunda  etkili sonuçlarıyla destek sağlamaktadır.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat