BİONOVA PENİSİLİN İLAÇ FABRİKASI

Artık eczacılara ait bir penisilin ilaç fabrikası var.

Yaklaşık iki yıldır ko-amoksilav etken maddeli antibiyotikler başta olmak üzere pek çok ilaçta arz problemi yaşanmaktadır. Eskiden MF beğenmediğimiz ilaçları yalvarırcasına almaya başladık. “Birisi bir şey yapsın artık” şikayetleri ayyuka çıktı. İşte o noktada bizim bir yatırımımız “ÇOK ÖNEMLİ” bir duruma yükseldi.

2020 Yılında, kurucusu olduğumuz Farmavip İlaç A.Ş.’nin ilk penisilin esaslı ilacı PENFLOKS 500 MG Film Tablet’i   ilk defa piyasaya verdiğimizde, “PENİSİLİN İLAÇ FABRİKASI” kurma fikri de doğdu. Çünkü penisilin üretimi özel koşul istiyor ve Türkiye’de sadece beş fabrikada üretim yapılıyordu. Tek üretim yeri beraberinde ciddi riskleri beraberinde getiriyordu. Fabrikayı yapmak için kolları sıvadık.

Fabrikayı kurma stratejisini oluşturur iken kendimiz de eczacı olduğumuzdan dolayı, fabrikayı Türk eczacıları ile ortak kurma fikri de gelişti. Böylece hem “yerli ve milli bir fabrikamız” olacaktı, hem de finansal açıdan dayanışma olacağından kredi vs ihtiyacı asgariye inecekti. Bu düşünceyi hayata geçirmek için FARMAVİP İLAÇ olarak “fabrikayı işletmek” üzere eczacı ortaklar ile “BİONOVA İLAÇ A.Ş.”yi kurduk. 20’den fazla eczacı meslektaşımız fabrikaya ortak oldular.

Bozüyük OSB’de 3000 m2 kapalı alanda hizmete girecek olan fabrika bittiğinde Türkiye’nin 6. Penisilin ilaç fabrikası olacak ve penisilin ilaçlarının tedarik sorununu çözecektir. Fabrikada Co-Amoksilav grubu ilaçlar da üretilecektir.Türkiye penisilin pazarı ihtiyacının %20 sini karşılayacak bir kapasitede olacaktır.

Kıvançla söylemek isterim ki o fabrika inşaatı artık sona doğru yaklaştı. 2024 yılı sonunda hizmete girecektir.

Sektördeki gelişmeleri paylaşmak, fabrika projemizi tanıtmak, anlatmak amacıyla ve fabrika yatırımına ilgi duyan, ortak olmak isteyen eczacılarla bir araya geleceğiz.

Fabrikamızı beraber gezeceğiz. 25 Mayıs’ta Bursa’da ücretsiz konaklamalı, toplantımıza tüm eczacılarımızı bekliyoruz.

Toplantı programı ve kayıt olmak için https://farmavip.com.tr/farmavip-bizden-haberler/ web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Görüşmek ve tanışmak dileği ile.

Ecz. Hüseyin Dursun

Farmavip İlaç A.Ş. Kurucusu


 

 



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat