Yeni Dönem Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde faaliyetlerini başarıyla yürüten, farklı tedavi alanlarında lider markalarıyla hastaların hayatında fark yaratan, 1983 yılından itibaren Türk ilaç sektörünün öncü şirketlerinden biri olarak 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla CEO’muz Hülya Yalın ile birlikte yeni bir döneme başladık.

İlaç endüstrisinde başarılarıyla etkili izler bırakan liderlerden Hülya Yalın, İsveç Vaxjö Üniversitesi Biyokimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 1995 yılında kariyerine Eczacıbaşı İlaç’ta adım atan Yalın, 1999-2005 yılları arasında AstraZeneca Türkiye’de görev almış; 2005 yılında katıldığı Abdi İbrahim İlaç’ta takip eden 10 yıl süresince Solunum Gastroenteroloji, Enfeksiyon, Hepatoloji, Algoloji, Üroloji gibi farklı gruplarda Yönetim ve Liderlik sorumlulukları üstlenmiştir. 

2015 ve 2018 tarihleri arasında Sanofi Türkiye’de Uzman ve Birinci Basamak Tedavi İş Birimi Direktörü olarak; Kardiyovasküler, MSS, Üroloji, Viroloji, Tromboz ve Kas İskelet Sistemi gruplarında görev alan Hülya Yalın Portföy Yönetimi ve Stratejik Ortaklıklar Departmanı liderliğini de yürütmüştür. Son olarak Haziran 2018’den günümüze Exeltis Türkiye Genel Müdürü & Insud Pharma Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. 

Dün olduğu gibi bundan sonra da Sanovel marka ruhunun bir gereği olarak, kendimizi hep daha büyük hedeflere adarken, Sayın Hülya Yalın’ın güçlü sektör hakimiyeti, işe olan tutkusu ve vizyoner bakış açısı ile Sanovel’e yeni ufuklar açacağına derinden inanıyor, bir kadın lider ile ilerlemenin haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 

Sanovel İlaç, Hülya Yalın’ın katılması ile gücüne güç katmaya ve Türk İlaç sektörünün ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir oluşumuna var gücüyle katkı sağlamaya devam edecektir.



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat