Mersin Eczacı Odası Başkanı Ecz.Hüseyin Şimşek'in Miting Konuşması

 

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM;

Bu gün, bu meydanda, bugünden-geleceğe bir taş koymak için hazır bulunan tüm meslektaşlarıma, eczane teknikerleri ve çalışanlarına, tüm dostlara Mersin Eczacı Odası adına teşekkür ediyorum.

Anadolu’nun her yöresindeki eczacı odalarından gelen eczacılarımız, odaları çeşitli bahanelerle mitingimize katılmamış olsa da, kendi imkânları ile burada hazır bulunan tüm eczacı dostlarımız hepinizi saygı ile selamlıyor, sevgi ile kucaklıyorum. Hoş Geldiniz.

Arkadaşlar bu alanda toplanmamızın öncelikli nedeni sadece gecikmiş kurum alacaklarımız değildir.

Biz Eczacılar; halkımıza sağlığın, İlacın sağlıklı bir yaşamın, ulaşmasında gördüğümüz engel ve tehditlerin kalkması adına bu meydandayız.

Bu ülke insanının sağlığı adına, ilacın önündeki engellerin kalkması için her türlü fedakârlığı yaptık.

Diğer kurum hastalarında olduğu gibi, SSK ve Yeşil Kartlı hastalara ilacı, Türkiye’nin dört bir yanında, 23 bin eczanede, kolay ulaşabilir bir hale getirmek için emek verdik, özveride bulunduk. Bizler bu ülkenin kaynakları ile büyüdük, bu ülke insanının sağlığı bizim için önemlidir. Çünkü bizler sağlık emekçileriyiz.

- BİZ Kamu Kurum Iskontolarının Eczacı Üzerinden Geçmesini, HALKIMIZIN DAHA İYİ SAĞLIK HİZMETİ ALMASI ADINA kabullendik.

- BİZ aylarca geciken kurum ödemelerine, SAĞLIK HİZMETİ DURMASIN DİYE KATLANDIK.

- BİZ VERDİĞİMİZ REÇETELERİN DENETİMLER SIRASINDA HAKSIZCA VE KEYFİ KESİLMESİNE KATLANIYORUZ,

- BİZ, ERKEN KALKANIN, BÜTÇE UYGULAMA TALİMATINI DEĞİŞTİRDİĞİ BİR ORTAMDA, hizmet sunmaya çalışıyoruz,

- BİZ HİÇBİR HESAP YAPMADAN, TİCARİ KAYGI İÇİNDE OLMADAN, İNSANA OLAN SAYGIMIZ İLE, BU ÜLKEDE DAHA KALİTELİ VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ.

Ama biliyor musunuz ki, bizim özverilerimiz sayesinde geçmiş hükümetlerin döneminde halkın %30’lar civarında olan sağlık hizmetlerinden memnuniyeti, bu dönem %60’lara yükseldi.

İlaç sektöründe her acıyı biz eczacılar çekerken, birileri bizim üzerimizden siyasi rant elde ediyor.

Sektörün her derdini çekiyor çekiyor eczacı, Yok mudur arkadaşlar bunun ilacı? EVET VAR, SORUNLARA ÇÖZÜM İÇİN BU MEYDANDAYIZ.

ARKADAŞLAR, DOSTLAR, MESLEKTAŞLARIM

Biz eczacılar bunca özverimize rağmen, aleyhimize yapılan uygulamaları hak etmiyoruz.

- 1262 ve 984 kaldırılarak, ilaç ve eczacılığın temel yasalarının yok edilmek istenmesini,

- OTC’yi tanımlarken, sözde AB müktesebatına uyum adına, OTC ilaçlarının fiyatlarının serbest bırakılmasını ve bununla ilgili, medya tekellerine rant sağlamak adına, ilaçta reklamın serbest bırakılmasını,

- 50 yıllık temek meslek yasamız olan 6197 sayılı yasamızın, bizim istemediğimiz bir şekilde değiştirilmek istenmesini,

- Verdiğimiz ilaçların kesilmesini,

- Aylarca bedellerinin ödenmemesini, HAK ETMİYORUZ.

ARKADAŞLAR, DOSTLAR, MESLEKTAŞLARIM

Eczacının bunca fedakârlığına rağmen, hala her gün üzerimize gelinirse, halk sağlığı ile oynamaya devam edilirse, -birileri her şeyi gördüğü halde susmayı tercih ederse dahi- inanmıyorum ki bundan sonra bu meydanlar hiçbir zaman boş kalmayacaktır.

Bizlere dayatılmak istenen bu İMF ve AB politikalarının parçası olmayacağız. Hep beraber doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz.

SUSMAYACAĞIZ, SUSTURMAYACAĞIZ ve GELECEĞİMİZİ KENDİMİZ YARATACAĞIZ



Dosya

Özgür Köşe

Dünyada Eczacılık

Sektörel Bakış

Çepeçevre

Kültür Sanat